britoff lastniške zasebnosti

Aktualno-politična novica
davčne oaze
7. 4. 2016 - 8.00
 / BritOFF

ob 8.05

Nizozemski volilci so z nad 60 % glasov proti zavrnili posvetovalni referendum o ratifikaciji ukrajinskega sporazuma za približevanje Evropski uniji. Pravtako je bil za las dosežen kvorum, ki predvideva 30% udeležbo. Nizozemska vlada je napovedala, da bo odločitev referenduma spoštovala, kar so slabi obeti za sporazum EU-Ukrajina, ki ga morajo ratificirati vse države članice.

Francoski poslanci so potrdili zakon, ki kazensko odgovornost s spolnih delavcev prenaša na stranko. Kupci prepovedane ljubezni bodo ob prvi obravnavi s strani organov pregona oglobljeni in napoteni v malo šolo nevarnosti prostitucije, naslednjim obravnavam bo sledil kazenski pregon. Mednarodno gibanje spolnih delavcev se sicer zavzema za popolno legalizacijo prodaje spolnih storitev, o čemer smo poročali v Zeitgeistu Vzhodno od raja.

Slaba socialno ekonomska situacija pa je kriva tudi za porast krivolova. Zaradi slednjega in deforestacije v Kambodži ni več tigrov, zadnjega so v naravi namreč videli leta 2007. Oblasti že predvidevajo njihovo ponovno naselitev iz sosednjih držav.

V Južnoafriški republiki imajo podoben problem z izginjanjem nosorogov. Vlada bo do konca aprila odločala, ali prekine 40 let trajajočo prepoved trgovanja z nosorogovino, ki je dejavnost potisnila v ilegalo. Rogovi nosorogov imajo na azijskem trgu ogromno vrednost, zato so živali pogoste žrtve krivolova.

ob 10.05

Panamski papirji odpirajo vroče gejzirje tudi v Veliki Britaniji. Po razkritju, da je med strankami Mossack Fonsece tudi oče premiera Davida Camerona, se britanski premier sklicuje na zasebnost. Precej zanimivo stališče, glede na to, da je še do nedavnega zagovarjal ukinitev enkripcije in prepoved uporabe brskalnika TOR, ki zakrije identiteto spletnega deskarja.

Razkritje panamskih dokumentov je prizadela tudi spletne pirate. Le ti so zaradi [khm khm] nerazumnih [/khm khm] zakonov o avtorskih pravicah prisiljeni v prikrivanje lastništva podjetij. Tako so se med razkritimi znašli tudi nekdanji partnerji razvpitega Kim Dotcoma, ustanovitelja MegaUploada.

V Nemčiji se je razpletla še ena zgodba povezana z Sűddeoutsche Cajtungom. Nemško sodišče je že v peto odločilo, da je uporaba priljubljenega vtičnika za blokiranje oglasov AdBlock v skladu z zakonom. To je že peta podobna razsodba v Nemčiji, tokrat pa jo je vložila firma, ki si lasti trenutno najbolj vroči časopis. Ta je namreč trdila, da obiskovalec spletne strani ob obisku sklene pogodbo, s katero se strinja, da si bo ogledal vso vsebino strani. Prejšne tožbe proti rešiteljem pred reklamnim mrčesom so šle v smeri, da je z vtičniki kršena pravica medija do oglaševanja.

boj proti davčnim oazam

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness