Britoff odklopa

Aktualno-politična novica
delo po delu
3. 1. 2017 - 10.05
 / BritOFF

ob 8:05

Češki notranji minister Milan Chovanec je predlagal zapis pravice do nošenja orožja v ustavo. Po njegovem mnenju gre za hitro in aktivno obrambo proti teroristom. Državljani bi s strelnim orožjem lahko branili svoje življenje, zdravje in lastnino. Da bi bil predlog uspešen, bo morala koalicija socialnih demokratov, liberalno-populistične stranke ANO in krščanskih demokratov pritegniti tudi opozicijske glasove.

brazilija spopad v zaporuV mestu Manaus v brazilski severozahodni zvezni državi Amazonas sta se v zaporu Anisio Jobim spopadli dve rivalski tolpi preprodajalcev drog. Spopad je zahteval 56 smrtnih žrtev, skoraj 200 pa je bilo tudi ubežnikov. Člani tolpe iz Sao Paola Primeiro Coando da Capital oziroma PCC so se spopadli s člani tolpe Familia do Norte iz Manausa, ki naj bi bila v spopadih s PCC-jevci po ukazu druge največje tolpe v Braziliji Comando Vermelho iz Sao Paola. Premirje med tolpama je prenehalo veljati lani, od takrat pa spopadi v zaporih med njunimi člani niso redkost.

Argentinska vlada je izdala odlok, ki naj bi spodbujal več konkurence v telekomunikacijskem sektorju. Z januarjem 2018 bodo korporacije lahko simultano zagotavljale tako kabelsko televizijo in internet kot stacionarne in mobilne telefonske storitve. Vendar kritiki odloka izpostavljajo, da so podjetja, ki zagotavljajo kabelsko in internetno povezavo, v prednosti pred podjetji telefonskih storitev. Internet in televizijo je namreč mogoče zagotavljati preko istih optičnih kablov, medtem ko bi morala podjetja telefonskih storitev svoje nadgraditi, če bi želela ponujati televizijo.

 

ob 10:05

 

V okviru izjemno nepriljubljenih reform delovnopravne zakonodaje v Franciji, zaradi katerih so celo ugasnile jedrske elektrarne, je v veljavo stopil zakon, ki zaposlenim zagotavlja pravico do odklopa. Po novem zakonu bodo morala podjetja z več kot petdesetimi zaposlenimi predvideti ure, v katerih zaposlenim ne bo treba odgovarjati in pošiljati spletne pošte. Z zakonom želi Francija zaposlene zavarovati pred izčrpanostjo in ohraniti njihov prosti čas.

pošiljanjePravica do odklopa je bil eden redkih zakonov v paketu reform liberalizacije trga delovne sile, ki je bil deležen delavske podpore. Delavci, predvsem tisti z belimi ovratniki, naj bi bili pod velikim stresom, saj po tem, ko zapustijo svoj pisarniški stolček, ostanejo povezani z delovnim mestom. Stres naj bi močno načenjal tudi zdravstveno blagajno.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness