BritOFF referenduma o nošenju orožja

Aktualno-politična novica
19. 5. 2019 - 11.00
 / BritOFF

V Švici poteka referendum o zakondaji o nošenju orožja. Volilci se odločajo, ali bo Švica sprejela novo regulacijo o nošenju orožja Evropske unije. Če bo referendum zavrnjen, utegne Švica izgubiti svoje mesto v schengenskem območju. Nova zakonodaja predvideva strožje pogoje za pravico do nošenja pol-avtomatskega orožja. Po predčasnih rezultatih naj bi 66 odstotkov volilcev podprlo strožjo regulacijo pravice do nošenja orožja.

Avstrijski kancler Sebastian Kurz je najavil predčasne volitve, po tem ko je v javnosti izbruhnila afera s posnetkom, ki prikazuje njegovega podkanclerja Heinza-Christiana Stracheja, kako ponuja poslovno sodelovanje ruskemu investitorju v zameno za pomoč pri širjenju reklam za svojo stranko. Ta je odstopil, a s tem ni pomiril protestnikov, ki so se zbrali pred kanclerjevim uradom na Dunaju in zahtevali predčasne volitve. Strache je prav tako odstopil s položaja vodje svoje stranke Svobodna stranka za Avstrijo, ki je skupaj s Kurtzevo Avstrijsko ljudsko stranko tvorila vladno koalicijo. Vodstvo stranke je namesto njega prevzel minister za transport Norbert Hofer. Predčasne volitve bodo predvidoma potekale v začetku septembra.

Indijski Nacionalini urad za regulacijo cen zdravil je pregledal podatke o cenah zdravil za zdravljenje raka in pripravil memorandum, ki močno znižuje cene devetih pogostih zdravil za zdravljenje rakastih obolenj. Cene devetih zdravil, katerih večina se uporablja pri kemoterapiji pri različnih rakastih obolenjih, bodo po novem občutno nižje, tudi do 90 odstotkov. Znižanje cen zdravil za zdravljenje rakastih obolenj je že drugo v letošnjem letu. Zdravniki upajo, da znižanje cen ne bo vplivalo na produkcijo zdravil.

V Avtonomno tovarno Rog je prišlo dvajset policistov in brez obrazložitve odpeljalo vse temnejše ljudi na legitimacijo. Popisali so okrog trideset beguncev, ki so se prišli družit na petkov dogodek. Verjetno ni naključje, da je le nekaj ur pred tem v ZRC SAZU potekala predstavitev poročila iniciative Infokolpa o nezakonitih vračanjih migrantov s strani slovenskih policistov. Še vedno lahko prispevate podpis k pozivu za prenehanje takšnega delovanja policije.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.