BritOFF specialnih enot

Oddaja
23. 2. 2016 - 8.05
 / BritOFF

0805

Vse poslanske skupine razen Združene levice so podprle aktivacijo člena Zakona o obrambi, ki vojski podeljuje policijska pooblastila pri širšem varovanju državne meje. Izvajanje člena se po izteku trimesečnega obdobja lahko podaljša.

Sirska vojska in oborožena opozicija imata do petka čas, da sprejemeta dogovor o premirju, ki sta ga sprejeli ZDA in Rusija. Premirje, ki naj bi začelo veljati dan kasneje, sicer ne zajema bojev z Islamsko državo in fronto Al Nusra.

Sodeč po delnih izidih referenduma so bolivijski volilci zavrnili predlog predsednika Eva Moralesa o umiku omejitev na število predsedniških mandatov. Morales je prišel na oblast pred desetimi leti, ob spremembi ustave pa si je obetal še četrti mandat, ki bi mu omogočil vladanje vsaj do leta 2025.

1005

Predsednik argentinskega vrhovnega sodišča Ricardo Lorenzetti je napovedal vzpostavitev treh odprtih podatkovnih baz organiziranega kriminala. Prva baza bo vključevala sodne primere s področja korupcije, druga s področja prekupčevanja z mamili, tretja pa s področja trgovine z ljudmi. Lorenzetti ni podal podrobnosti o tem, kako bodo državljani lahko dostopali do podatkovnih baz.

Južnoafriška policija pozdravlja odločitev predsednika Jacoba Zume o vzpostavitvi dveh specialnih enot za boj proti trgovcem z mamili ter nezakonitim strelnim orožjem. Zuma se je v parlamentu prav tako zavzel za sprejetje novih zakonov, ki bi omogočali uspešnejši pregon korupcije, ki je je bil sam že večkrat obtožen, a zaradi nje nikoli obsojen.

Evropski policijski urad, bolje znan pod kratico EUROPOL, je odprl poseben center v Den Haagu, posvečen boju proti tihotapcem migrantov v Evropo. Kriminalne organizacije, ki se ukvarjajo z omenjeno dejavnostjo, so v prejšnjem letu zaslužile med tremi in šestimi milijardami evrov, sporoča direktor urada Rob Wainwright.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.