Nuklearni Britoff nogometa

Aktualno-politična novica
5. 2. 2019 - 10.05
 / BritOFF

Nogometni Klub Krško je prekinil sodelovanje z Nogometnim društvom Posavje, ki vodi Nogometno šolo NK Krško. Vzrok za to naj bi bile izjave nekaterih trenerjev mladinskega pogona, ki naj bi blatili ugled kluba, kot lahko beremo v uradni izjavi upravnega odbora NK Krško na družabnih omrežjih.

Začetek januarja, ko traja premor med jesenskim in zimskim delom sezone, je članska ekipa NK Krško zamenjala trenerja, saj se po polovici sezone nahaja na zadnjem mestu prve slovenske lige. Da bi se v drugem delu sezone izognili izpadu z najvišje ravni tekmovanja, je Radovana Karanovića zamenjal Milan Đuričić. Nekako v istem času so nekateri nekdanji funkcionarji kluba in trenutnimi trenerji v nogometni šoli opozarjali na slabo finančno stanje v klubu. NK Krško naj bi bil zadolžen za 700 tisoč evrov, kar pa vodstvo zanika. Prav zaradi dolga so v vodstvu nogometne šole prepričani, da uprava pripravlja prevzem mladinskega pogoja in preusmeritev tamkajšnjih sredstev v nogometni klub. Da bi sebi in javnosti pojasnila stanje v klubu, je uprava kluba zaradi govoric sklicala izredno skupščino članov, ki je potekala 25. januarja.

Že pred skupščino so mediji odkrivali, da vodstvo nogometnega kluba in vodstvo mladinskih selekcij stojita na različnih bregovih reke Save. Nogometna šola NK Krško od leta 2010 deluje kot samostojno društvo. Finančno jim, po besedah vodje mladinskega pogona Roka Zorka, Nogometni klub Krško ne pomaga, največja razpotja pa so se pojavila zaradi evropskega denarja. Evropska nogometna zveza, krajše UEFA, namreč vsem nogometnim šolam in mladinskim pogonom klubov v Sloveniji pomaga s finančnimi injekcijami, katerih velikost je odvisna od uspehov slovenskih klubov na evropskih tekmovanjih. Zaradi uspehov Nogometnega kluba Maribor bo Nogometna šola NK Krško od UEFE prejela 206 tisoč evrov, torej kar 160 tisočakov več kot prejšnja leta. Zorko in preostali člani vodstva nogometne šole so se zbali, da bi vodstvo Nogometnega Kluba to pomoč preusmerilo iz mladinskega pogona v sanacijo finančne luknje članske ekipe.

Zaradi finančne nestabilnosti kluba in nesoglasij med vodstvom kluba in nogometne šole so na izredni skupščini članov 25. januarja  glasovali o zaupnici predsedniku kluba Zoranu Omerzuju. Ta je preizkušnjo prestal, vendar je za premoč na glasovanju, nekaj dni pred skupščino, sprejel 31 novih članov, ki so jeziček na tehtnici obrnili njemu v korist. 26 članov, jasno, da so to bili podporniki Roka Zorkota in mladinskega pogona, je zato skupščino protestno zapustilo.

Omerzu je z nekaterimi najvišjimi predstavniki kluba 22. januarja  na javni tribuni za navijače in simpatizerje kluba zagotovil nadaljevanje mladinskega dela z istimi trenerji ne glede na sklepe skupščine. Kljub temu bo Nogometni klub Krško od zadnjega dne februarja naprej deloval samostojno in ne bo sodeloval z Nogometno šolo NK Krško, ki jo vodi Nogometno društvo Posavje. Nogometni klub Krško bo poskušal vzpostaviti svojo novo nogometno šolo, vendar tudi Nogometno društvo Posavje in dosedanje vodstvo mladinskega pogona zagotavljata, da bodo delo nemoteno nadaljevali. Še pred prekinitvijo pogodbe o sodelovanju bo 24. februarja potekala nova izredna skupščina članov, na kateri bodo obravnavali predlog novega statuta, disciplinskega pravilnika in klubskega poslovnika.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.