Podaljšan vikend BritOFF

Aktualno-politična novica
15. 1. 2018 - 10.05
 / BritOFF

Portugalska socialdemokratska stranka PSD je za novega voditelja izvolila centrista in nekdanjega župana Porta Ruija Ria. Naj vas ime stranke ne zavede. Portugalski socialdemokrati so to le po imenu, sicer pa v parlamentu predstavljajo največjo stranko desnosredinske opozicije. Rui Rio je izrazil pripravljenost za sodelovanje z vladajočo socialistično stranko PS v upanju, da manjšinsko vlado odvrne od protivarčevalne politike, pri kateri ima podporo in glasove komunistov ter tako imenovanega levega bloka.

Izraelski premier Benjamin Netanjahu se mudi na obisku pri indijskem kolegu Narendri Modiju. Netanjahu drugo najštevilčnejšo državo na svetu obiskuje z najštevilčnejšo poslovno delegacijo. Pred obiskom je dobre odnose nekoliko skrhalo glasovanje v Združenih narodih, kjer je Indija obsodila priznanje Jeruzalema za prestolnico Izraela s strani Združenih držav Amerike. Ravno tako je za slabo voljo poskrbel odstop Indije od nakupa antitankovskih raket v vrednosti pol milijarde ameriških dolarjev. Indija kljub temu ostaja največja uvoznica izraelske vojaške opreme.

Šrilanški predsednik Maithripala Sirisena je ministru za finance naložil, naj zopet uvede prepoved kupovanja alkohola za ženske, in to le nekaj dni po tem, ko je bila odpravljena. Sirisena ni podal razloga za to odločitev. Prepoved je sicer del zakonodaje od leta 1979 dalje, ko je bila sprejeta na željo konzervativnih struj v večinsko budistični državi.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness