Razumevajoči britoff

Aktualno-politična novica
Razumevanje
13. 5. 2015 - 9.04
 / BritOFF

pet čez devet

 

Lansko letno poročilo svetovne zdravstvene organizacije pravi, da je kemijska sestavina glifosat, ki se nahaja v znanem Monsantovem herbicidu Round Up, verjetno kancerogena. Monsanto se je tega zavedal, a proizvoda ni umaknil iz prodaje. Razumljivo, vse več latinskoameriških držav zmanjšuje njegovo uporabo ali ga umika iz prodaje. Nedavno je Kolumbija oznanila, da z njim ne bo več škropila nezakonitih nasadov koke. Uničujoči herbicid, ki je luč sveta ugledal med vojno v Vietnamu, močno poškoduje tudi druge, dovoljene rastline. Njegova uporaba pa škoduje tudi končnim uporabnikom kokaina. Bogatim Evropejcem in Američanom.

Gambijski predsednik Yahya Jammeh stopnjuje svojo antigejevsko retoriko. Na kmetijski turneji po državi je na nekem govoru dejal, da bo homoseksualcem prerezal vrat ter da noben belec ne more nič proti temu. Tako kot on ne more nič proti temu, da se Slovenka poroči s Slovenko in Slovenec s Slovencem. Evropa in Združene države so v preteklem letu tej državi precej zmanjšale finančno pomoč.

V Veliki Britaniji pa je poslanka torijcev Caroline Dinenage postala ministrica za enake možnosti. Lahko bi rekli, da ni najprimernejša kandidatka, saj je v letu 2013 glasovala proti istospolnim porokam.

Na otoku pa so vse glasnejše tudi težnje, da se severni del Anglije odcepi in pridruži Škotski. V zadnjem času je precej pozornosti zbudila anketa, ki jo je podpisalo več kot 5000 Severnoangležev.

Drugačne vrste zavezništev pa se nam obetajo v odprto-tehnološkem britoffu čez eno uro. Govorili bomo o skupni fronti spletnih korporacij Googla, Microsofta, MasterCarda in drugih proti piratstvu.

 

pizdenje ob pet čez deseto

 

1. Pomoč pri vzpostavitvi spleta kot varne in legalne infrastrukture za potrošnike in podjetja.

2. Izpostavitev avtorskega prava kot pomembnega člena rasti in inovacij.

3. Sodelovanje pri omejevanju finančnega kriminala, ki temelji na kršitvah avtorskega prava.

4. Sodelovanje pri razširjanju zakonitih produktov.

5. Da se pripomore k učinkovitemu procesu, ki pomaga zmanjšati kršitve avtorskega prava in sorodnih zločinov.

To je pet točk tako imenovanega Memoranduma razumevanja. K imenu bi zlahka dodali memorandum razumevanja interesov kapitala na račun skupnosti. Zelo razumevajoče je bilo dansko Ministrstvo za kulturo. Tako razumevajoče, da se je pod teh pet NE-ideoloških točk podpisala široka mavrična koalicija od informacijskih korporacij do MasterCarda in ponudnikov spletnih storitev ter protipiratskih organizacij.

"Oškodovana" podjetja, ki ponavadi privatizirajo družbeno ustvarjeno vsebino, za katero plačamo s tem, da smo oblegani z reklamami, se osredotočajo na ukinjanje financiranja piratskih spletnih strani. Pritiskajo na njihove oglaševalce, naj nehajo uporabljati njihove oglaševalske storitve ter jih s tem finančno podpirati. Pojavlja se tudi tendenca, da se za biznis nezaželene spletne strani prikazuje kot nevarna spletna mesta za prebivalce vsesvetovne mreže.

Danska je tako postala najnovejša članica elitnega kluba, ki podpira zakonito rabo spleta oziroma zakonito vedenje na spletu. Vsaj prve tri točke memoranduma pa s tem nimajo veliko veze.
In ko smo že pri Danski, lahko zaključimo s šalo na njihov račun. Kakšna je razlika med Finci in Danci? Vsi Finci nimajo finke, vsi Danci pa imajo danko.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness