Javljanje iz Kurdistana 2

Oddaja
10. 6. 2015 - 17.30

Po nedeljskem opazovanju turških parlamentarnih volitev in pred tem udeležbi na predvolilnem shodu v Diyarbakirju, se poročevalec Arne še vedno potika po turškem delu Kurdistana. S kolegico Antonio sta se ravnokar vrnila v mesto Suruč, potem, ko jima včeraj ni uspelo prečkati meje in vstopiti v znamenito sirsko mesto Kobane. Nov naskok na mestno birokracijo in z njo dovoljenje za vstop v Kobane se obeta danes. Več vtisov in informacij o aktualnem političnem dogajanju v regiji v zadnjih dneh pa v Arnetovem javljanju.

Javljanje - sreda, 10. 6. 2015, ob 17.30

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Model, tko slabega, orientalističnega prispevka pa še dolgo ne! Kopiranje od doku oddaj tipa Nat Geo ni tako hipstersko, kot bi si glavnina RŠ-a želela, ampak je kr mainstream. Predlagam, da se takšni prispevki še pošljejo na Smrkljo in podobne medije.

Se strinjam..ljudje, ki sami sebe imenujejo veliki poročevalski novinarji.

orientalizem par excellence

Prispevek, katerega temelj je turistično, diletantsko povzemanje par zanimivih, sicer irelevantnih ter nepertinentnih tematik o kalifatih pred stoletji, dejstev ter esencialistično obravnavanje lokalne populacije.
Javitelja iz Turčije moti gostoljubnost, raba Iphone 6 med vožnjo(to je vsekakor redkost v Sloveniji ali kaj), glasbeno ozadje(indijski bobni in sitar!!!!!) za bolj orientalistični prizvok. Omenjeni orientalistično pravoveren hipster povzema tisti del relevantnih informacij za tozadevno tematiko po mediju Rudaw. Rudaw je portal, baziran v Erbilu ter je izrazito pro-Barzanijevski medij, propagira liberalne kurde ter vodi izrazito antipropagando proti PKK-ju, PJAK-u ter ostalim političnim grupacijam, ki se močno spogledujejo z marksizmom, komunizmom ter podobno.
Mar bi se poskusil povezati s kakšnimi lokalnimi novinarji, ki bi mu lahko več podatkov priskrbeli, ne pa, da zgolj povzema sporne vsebine ter to elokventno povzame preko svojega redukcionističnega filtra, ki smrdi po predalčkanju lokalnega prebivalstva kot primitivcev, ki očitno ne poznajo prostoročnega telefoniranju(tako da slutiti poročevalec Arne).
Mislim, da so takšni poročevalci bolj utesnjevalni takšni prepotentni najstniki kot pa lokalci, ki se dejansko potrudijo za nekaj, pa četudi zgolj zajtrk in nastanitev.

Predlagam, da se v bodoče ne pošilja neke jeznorite japije na terensko delo, ki terja resnost, koherentnost, čimbolj globok vpogled v vse razpoložljive vire in ne pavšalno brkljanje po FB straneh. Naj se da priložnost bolj zavzetim ter manj nadutim za kakovostno delo.

iCarmela!

To je vse, kar premoreš dodati k zgornjim kritikam, Arne?

arne je hipster in ne japij, samo da razčistimo

Niti ni razlike v kakovosti prispevka. Shit rich socialist kids say.

ARNE, DRŽI SE!

Tole je res kr podn.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness