14. 3. 2013 – 17.00

Klub K4 - včeraj, danes, jutri?

Audio file

V petek 15. marca ob 17.00 se pred K4 napoveduje 1. klubska vstaja, Študentska organizacija Univerze v Ljubljani in novo vodstvo Zavoda K6/4 pa sta na tiskovni konferenci predstavili trenutno finančno stanje. Ti sta na podlagi "podrobnega pregleda dokumentacije ugotovili, da je presežkov nad prihodki 200.000 €, s celotnimi ostalimi terjatvami in dolgovi pa skupni minus znaša slabih 470.000 €". Izčrpavanje Zavoda s strani ŠOU-a v preteklih letih zanikata, obljubljata pa neodvisno revizijo, natančen pregled izplačil v roku meseca ali dveh in naknadno podrobno poročilo javnosti, ki naj bi transparento prikazalo kako je nastalo trenutno finančno stanje.

Transparentnosti pa ne gre iskati le v hudi finančni krizi, temveč tudi v izvolitvi novega direktorja Zavoda Aleša Logarja, sicer nekdanjega ministra za obštudijske dejavnosti na ŠOU-u. Ustanovitelja se glede na do sedaj zbrane podatke bremeni nelegitimnega in proceduralno napačnega imenovanja članov Sveta Zavoda, ki je Logarja v drugem poskusu imenovalo za direktorja Zavoda. Člani Sveta Zavoda obenem izkazujejo konflikt interesov (Matic Colnar, minister za obštudijske dejavnosti - član Sveta, ki predstavlja interes ustanovitelja, sicer pa vodja marketinga v klubu Cirkus) ali pa osebni interes (Marina Rajković, harfistka in predstavnica javnosti imenovana s strani ustanovitelja, sicer soproga Alena Rajković, trenutnega šefa šanka v K4). Direktor ŠOU v Ljubljani Andrej Klasinc s podrobnostmi ni bil seznanjen, zatrjuje, da bo Svet, dokler bo sam član deloval transparentno, medtem ko vodja Zavoda Aleš Logar na vprašanje če je direktorsko mesto dobil v skladu s koalicijskim sporazumom odgovarja, navajamo: "jst se sploh ne bi rad vtiku v politiko, kaka je študentska politika, jst je tud ne poznam v celoti in ne bom se zdj vtiku v to kaj se zdaj dogaja". Pomisleke, da bo programska in vsebinska prihodnost zavoda, še posebej pa kluba doživela korenit odklon v smeri komercializacije ostro zanikata, medtem ko se ponovno odprtje obljublja v mesecu aprilu.

Več v posnetku oddaje, še več o obeh (ne)transparentnostih pa v prihodnje.

Zadnji dogodek Kluba K4 v režiji odhajajoče ekipe, Gumitwista, Lost Tapes in Radia Študent se bo zgodil 15. marca, ko bosta prizorišče obiskala nizozemski acid house prvak Legowelt, norveški DIY pustolovec DJ Sotofett in domači acid live trio Niplodok. Obenem vabljeni na okroglo mizo o Klubu K4, ki se prične ob 16.00.

Peticija: http://danesjenovdan.si/k4/

 

Dodaj komentar

Komentiraj