Lingvistični nacionalizem

Oddaja
18. 8. 2015 - 17.00
 / OFFsajd

Vukovarski mestni svet je včeraj odločil, da je Vukovar "mesto pietete" iz česar izhaja, da se srbski manjšini ne morejo izpolniti z ustavo zagotovljene pravice manjšin, kot so dvojezični napisi na tablah, ki označujejo kraje in ulice.  Več o odločitvi mestnega sveta v pogovoru s filozofom Žarkom Puhovskim in Veljkom Džakulo, predsednikom Srbskega demokratskega foruma.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

The style that you write make it truly simple to read. And the theme you use, wow. It really is a really decent combination. And I am wondering whats the name of the template you use? http://realcemasculinobr.com/xtrasize/

(Tale "lingvistični nacionalizem" v Vukovarju je zgolj obrobnejši košček obširnega polja rasizma, ki ga večina hrvaške družbe usmerja zlasti proti srbskemu življu v R. Hrvaški v zadnjih 2 in pol desetletjih). A, ozrite se še malo po sorodnem "lingvističnem nacionalizmu" v R. Sloveniji. Primerjajte Ustavo RS in nek zakon, ki nekaj blodi o "javni rabi slovenskega jezika". Pa prijetno branje (sveda je tudi tu še kako na delu rasističen odnos nekaterih institucij in večine slovenske družbe v RS do "neslovencev" ter njihovih jezikov, samo, da se ta, tako kot Izbris, dogaja na tak, podalpski, administrativni, bolj civiliziran način, kakopak).

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness