OFFsajd razorožitve državljanov

Aktualno-politična novica
11. 1. 2016 - 17.00
 / OFFsajd

V zgodnjih jutranjih urah je potekala nujna seja odbora državnega zbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri so med drugim obravnavali predlog Evropske komisije za razorožitev državljanov, ki na zakonit način posedujejo orožje. Evropska komisija je predlog pripravila 18. novembra 2015, teden dni po zloglasnih terorističnih napadih v Parizu, njegov namen pa naj bi bil povečati varnost državljanov Evropske unije in zmanjšati grožnje terorističnih napadov. Med drugim se predlaga prepoved polavtomatskega orožja, ki spominja na vojaško, in avtomatskega orožja, ki je bilo predelano v polavtomatsko, ter nekaterega onesposobljenega orožja. Problematiko predloga in koga vse moti, pojasni Igor Polajnar, predsednik strelskega društva 1991, ki je že v začetku decembra 2015 napisalo poziv slovenski vladi, v katerem predlogu nasprotuje.

Izjava

Poslanske skupine v večji meri pritrjujejo domači civilni sferi, se pa s predlogom strinjajo v delih, ki narekujejo večji nadzor. Stališče vlade pojasni Lilijana Kozlovič, poslanka koalicijske Stranke modernega centra in predsedujoča odboru.

Izjava

Kozlovič poda mnenje, ali bi predlog res pripomogel k povečani varnosti državljanov Evropske unije in zmanjšanju teroristične grožnje.

Izjava

Stališče Slovenske demokratske stranke in osebno mnenje poda poslanec Zvonko Lah.

Izjava

Glede zadržkov pri prepovedi polavtomatskega in avtomatskega orožja ter podpore dela, ki ureja enotno ureditev v vseh državah Evropske unije v zvezi z onesposabljanjem orožja in izmenjavo podatkov, ni bilo velikih trenj med parlamentarnimi strankami. Zaključi Lilijana.

Izjava

 

Offsajd je pripravil vajenec Vid.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

(se opravičujem zaradi vnovične inflacije "komentov"): (RAZOROŽITI) in UKINITI VOJSKO RS!! (in lovce ter vse ostale zlovenske oborožence razen..razen Rajmonda Debevca)

Rajmond naj ostane.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness