16. 7. 2015 – 17.00

Stranka modernega centra slavi, kaj pa deležniki?

Audio file

Največja parlamentarna stranka, Stranka modernega centra, je danes pripravila tiskovno konferenco ob prvi obletnici državnozborskih volitev, na katerih so še pod imenom Stranka Mira Cerarja osvojili dobrih 34 odstotkov glasov volivcev in s tem 36 parlamentarnih sedežev. Na tiskovni konferenci so sodelovali predsednik SMC in premier Miro Cerar, podpredsednika stranke Milan Brglez in Simona Kustec Lipicer ter generalni sekretar stranke Erik Kopač. Ker se je tiskovna konferenca začela s 45-minutno zamudo - nekateri bi rekli, da manjka osnovne politične kulture - smo ujeli le prvega med enakimi. Prisluhnimo torej nekaj utrinkom iz nagovora Mira Cerarja:

Izjava

 

Ob jubileju smo poklicali še državljane, aktivne na različnih področjih, in jih povprašali o njihovem pogledu na zadnje leto in morebitnih pozitivnih ali negativnih spremembah na področju, s katerim se ukvarjajo. Branimir Štrukelj, glavni tajnik SVIZ-a.

Izjava

 

Naslednji sogovorec je bil Anton Donko, predsednik Zveze društev upokojencev Slovenije.

Izjava

 

Govorili smo tudi s Teo Jarc iz sindikata Mladi Plus, ki se ukvarja z zagovorništvom mladih.

Izjava

 

Kakšne so bile morebitne spremembe na področju pravic LGBTQ skupnosti, smo vprašali sociologa in aktivista Romana Kuharja.

Izjava

 

Še zadnja sogovornica pa je bila predsednica Zveze potrošnikov Slovenije Breda Kutin.

Izjava

 

Dodaj komentar

Komentiraj