Študentski obvestilnik

Oddaja
17. 4. 2023 - 16.00

Danes zjutraj se je na rektoratu Univerze v Mariboru začela 10. Karierna tržnica v živo, ki bo potekala do 21. aprila. Imeli boste priložnost za osebni in poklicni razvoj na številnih delavnicah, obenem pa boste lahko spoznali širok nabor potencialnih delodajalcev. Na delavnice se je treba prijaviti, prijavnice pa so dostopne na spletni strani Univerze v Mariboru. 

Čez eno uro, torej ob 17.00, bo na Srednji zdravstveni šoli potekal finale Univerzitetne košarkarske lige. V ženski kategoriji se bodo pomerile predstavnice Medicinske fakultete in Fakultete za šport, v moški kategoriji pa se bodo pomerili strojniki in elektrotehniki ter kemiki in ekonomisti. 

Danes bo  ob 18.00 v knjižnici Otona Župančiča potekal pogovor z dr. Metodo Dodič Fikfak z naslovom Vpliv nekaterih okoljskih onesnaženj na zdravje človeka. Gostja bo predstavila onesnaženja, ki so jih po različnih področjih v Sloveniji pustile okoljske nesreče in ocenila njihove vplive na naše zdravje.

če potrebujete malo sprostitve se lahko jutri, 18. aprila, ob osmih zvečer udeležite filmskega večera v PLAC-u. Ogledali si boste lahko japonski animirani film Spirited Away.

Če vas je na smrt strah življenja po študiju se lahko v sredo, 19. aprila, med 9.30 in 17.00 na Fakulteti za družbene vede udeležite Kariernega mosta. Udeležili se boste lahko treh delavnic, kjer boste lahko bolje spoznali projektni management, poslovni bonton in izpilili svoj CV. Po delavnicah boste imeli tudi možnost pogovora z zaposlovalci v obliki kratkih zmenkov. Na delavnice se lahko prijavite na portalu POPR. 

V sredo, 19. aprila, pa bo na Zdravstveni fakulteti ob 11:30 potekal dogodek Samoocena in samoevalvacija – zakaj bom lahko pri svojem delu užival ali pa mi bo v breme? Skozi reševanje vprašalnikov boste lahko bolje spoznali svoje sposobnosti in šibke točke. Za udeležbo se morate prijaviti na portalu POPR.

V četrtek bo prvič po epidemiji potekal Marihuana Marš, tradicionalni shod proti prohibiciji marihuane, ki ga organizira ŠOU v Ljubljani. Na Kongresnem trgu boste lahko sodelovali na mnogih delavnicah, poslušali več slovenskih glasbenih izvajalcev in podprli legalizacijo konoplje. Dogodek bo potekal od dveh, po deseti uri pa boste lahko na after party odšli v klub K4.   

V četrtek, 20. aprila med 10. in 15. uro se lahko udeležite simpozija Ni trajnostnega kmetovanja brez trajnostnega kmeta: varnost, zdravje in dobro počutje kmetov. Na simpoziju v organizaciji Družbenomedicinskega inštituta ZRC SAZU se bo razpravljalo o načinih za izboljšanje življenjskih pogojev ljudi, ki se ukvarjajo s kmetovanjem. Potekal bo prek zooma. Prijave so obvezne, prijavite pa se lahko na spletni strani ZRC SAZU.

V četrtek, 20. aprila bo ob 16.30 v Modri sobi Filozofske fakultete potekala Predstavitev priročnika: Spolnemu nasilju in nadlegovanju vstop prepovedan!. Avtorice priročnika, ki je predvsem namenjen visokošolskim zavodom in raziskovalnim inštitutom, bodo na dogodku predstavile sistemske rešitve za preprečevanje spolnega nasilja v akademskem okolju. Pogovor bo moderiral profesor Roman Kuhar, več informacij in priročnik pa lahko najdete na spletni strani Filozofske fakultete.

Če ste ugotovili, da ne veste več, kaj je esmarchova preveza in ne prepoznate znakov možganske kapi bo za vas na Študentskem Kampusu potekal obnovitveni tečaj prve pomoči. Tečaj bo potekal v torek, 25. aprila ob 16. uri. Na dogodek se je treba predhodno prijaviti, do prijavnice pa lahko dostopate na facebook strani ŠOU v Ljubljani. 

Tiste, ki si v prihodnjih dneh želijo na izlet, lepo vabimo na ogled razstave Rezijske pravljice v upodobitvah študentk in študentov ilustracije UL ALUO. Razstava v čast 50. obletnici antologije živalskih pravljic iz ustnega izročila Zverinice iz Rezije bo na voljo za ogled še do 5. maja v knjižnici Damirja Feigla v Gorici.

Študentsko filozofsko društvo je objavilo razpis za oddajo prispevkov za naslednjo številko študentske revije Iluzija. Tokrat bo revija pravljično obarvana, saj bo tema pravljice, miti in legende. Pri društvu poudarjajo, da si želijo pestrih prispevkov s področja analize pravljic, mitov in legend. Rok za oddajo prispevkov je 16. julij, več informacij in smernice za pisanje pa lahko najdete na spletni strani Študentskega filozofskega društva.   

Ustanova patra Stanislava Škrabca je objavila razpis za dodeljevanje enkratnih ali enoletnih štipendij v študijskem letu 2023/24 za študente magistrskega ali doktorskega študija za področja slovanskih jezikov ter klasične filologije. Podelili bodo tudi enkratne podoktorske štipendije za raziskovanje s področja slovenskega jezika. Rok za prijavo je 21. maj, pogoje, navodila in vlogo pa najdete na spletni strani Škrabčeve ustanove.

 

 

 

Vir slike: Artvee

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness