Baltazar peče potico, 1. del

Audio file
Vir: Kolaž slik z licenco Creative Commons

V praznično obarvani oddaji Baltazar odgovarja se pogovarjamo o fiziki, kemiji in biokemiji peke potice.

Kaj se dogaja s kvasovkami? Zakaj tako lepi diši? Kaj je namen gnetenja in vzhajanja testa? Odgovore na vse to in še več lahko slišite 5. decembra 2024 samo na 89,3 MHz.

 

 

Viri:

American Chemical Society. (2012). Attack of the Gluten.  https://www.acs.org/education/chemmatters/past-issues/archive-2011-2012/gluten.html

Compound Interest. (2016, January 13). The chemistry of bread-making . https://www.compoundchem.com/2016/01/13/bread/

New Zealand Institute for Crop and Food research. (n.d.). The chemistry of baking.  https://www.nzic.org.nz/unsecure_files/book/6D.pdf

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.