projekt Poligonija

Kulturna ali glasbena novica
14. 5. 2018 - 15.15

V današnjih Kulturnih novicah bomo spregovorili o novi platformi Poligonija, ustanovljeni pod okriljem društva Škratova čitalnica - KUD Anarhiv.

Kot nakazuje že sama beseda - poligonija je sestavljenka grške predpone poli, ki nakazuje množico, in grške besede gones, ki v stari grščini pomeni kot, v sodobni pa prevzame sekundarni pomen zornega kota -, je namen istoimenske platforme ustvariti obrat, kjer nekaj trdno določenega postane oblika odprtosti. Poligon se iz geometričnega objekta preobrazi v obliko fleksibilnega diskurza, katerega osnova, število govorcev, se vselej spreminja, ohranjajo se pa različni pogledi.

Projekt je tako platforma, ki različnim govorcem omogoča določeno intervencijo okoli izbrane teme; prva tema bodo spomeniki oz. umetniški artefakti, ki s svojo konceptualno ravnjo posegajo po preteklosti, kot objekti pa eksistirajo v sedanjosti in tako predstavljajo most med različnimi časi in prostori.

V želji, da bi novonastali projekt zaokrožil in se poslušalstvu približal tako na idejni kot konceptualni ravni, smo za nekaj vprašanj o Poligoniji poklicali koordinatorja omenjene platforme Kristjana Sedeja; preden pa slišimo, kaj je imel za povedati, naj najprej na kratko omenimo še današnje predavatelje: Nastja Uršula Virk bo spregovorila o nedotakljivosti spomenikov, Martin Justin bo poskušal aplicirati koncept spomenika na književnost, Nejc Hirci se bo ukvarjal z digitalnimi spomeniki, Kristjan Sedej - naš današnji sogovornik -, pa bo spregovoril o biti in antimonumentalizmu, skratka dovolj vsebin za še kako temeljito debato.

Izjava:

Kaj lahko pričakujemo v prihodnje?

Izjava:

In še, kakšna je razlika med Poligonijo in ostalimi, trenutno že stoječimi projekti in diskurzi.

Izjava:

Dogodek bo potekal danes, ob 19.00 v Trubarjevi hiši literature.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness