30 minutes with a refugee

30 minutes with a refugee

Oddaja

V tretji epizodi oddaje vam predstavljamo razmere na področju begunske in azilne problematike v Italiji; bili smo na manifestaciji v podporo prosilcem za azil pri zahodnih sosedih, ki je bila v Gradišču pri Gorici, 20. oktobra. V oddaji boste slišali pogovor s prosilcem za mednarodno zaščito ter dvema aktivistoma iz Nove Gorice in Trsta.

V nadaljevanju smo za mnenje o Marakeški deklaraciji, ki jo je podprla tudi slovenska vlada, vprašali Francija Zlatarja iz Slovenske filantropije, potem ko je medijski prostor v zadnjem času zavzela strupena retorika glede deklaracije s strani desnega političnega pola. Ta konstantno izpostavlja varnostno problematiko migracij, ko pa bi po svojem krščanskem nauku moral kazati primere dobre prakse sožitja, h kateremu, verjamemo, lahko vsaj v določenih delih pripomore tudi deklaracija, o kateri bo govor v Marakešu v začetku decembra.

Končne minute oddaje so tokrat namenjene žgočim težavam, s katerimi se soočajo ljudje s priznano mednarodno zaščito pri nas pri vsakdanjih prizadevanjih in opravilih, na elemente rasizma, ki so vključeni v komunikacijo in odnose. Že pri vašem najemodajalcu ali uslužbencu na upravni enoti.

 

 

facebook twitter rss

 

Vam je bilo všeč, kar ste prebrali? Če bi radi spodbudili in podprli še več takih vsebin, potem kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness