Ženske migracije

Oddaja
25. 6. 2012 - 0.20

Prejšnji teden je potekal v znamenju Festivala migrantskega filma, ki je predstavil filme ter ostale dogodke, ki so posvečeni spoznavanju različnih kulturnih tradicij, njihovem stapljanju in prepletanju v današnjih multikulturnih družbah.

V okviru obfestivalskih dogodkov, je organizirana okrogla miza na temo ženskih migracij, na kateri je sodelovala sociologinja dr. Milica Antić Gaber s Filozofske fakultete v Ljubljani, ki je naša sogovornica v tokratni Kontroli leta. Dr. Milica Antić Gaber je uredila zbornik  »Na poti do lastne sobe«, ki predstavlja življenjske zgodbe in osebne zgodovine 20 priseljenk iz republik nekdanje Jugoslavije, ki so se v Slovenijo priselile v različnih obdobjih od druge polovice 20. stoletja do današnjih dni, kot tudi zgodbe njihovih hčerk, oziroma druge generacije.

Z dr. Milico Antić Gaber smo se pogovarjali o tem zakaj so pomembne zgodbe priseljenk za razbijanje stereotipov o migrantski populaciji v Sloveniji ter koliko so ženske migracije povezane z osebnim, političnim, oziroma feminističnim delovanjem.

Izbira glasbe: Lula Mae, Plastic Sunday, Svi na pod, Autopark.
 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

divno sto jos uvek postoji radio student i emisije sa ozbiljnim temama i sagovornicama...s obzirom na temu, mene bi zanimalo sta se dogadjalo/dogadja sa gradjankama srbije koje nisu srpskog porekla (madjaricama, slovakinjama, hrvaticama, rusinkama, rumunkama...), a emigrirale ili migrirale su u sloveniju. da li je njihov drustveno udaljen polozaj (drugi) koji su imali u srbiji jos vise udaljio ili je postao manje udaljen u sloveniji?
srdacan pozdrav!

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.