Podpora Iniciative za demokratični socializem Radiu Študent

Podpora Iniciative za demokratični socializem Radiu Študent

Aktualno-politična novica
Anonymous
13. 5. 2013 - 17.20

IZJAVA PODPORE INICIATIVE ZA DEMOKRATIČNI SOCIALIZEM RADIU ŠTUDENT:

Radio Študent je neposredni rezultat študentskih bojev iz leta 1968, bojev, ki so zahtevali konec kapitalističnih produkcijskih odnosov na zahodu in birokratskega socializma na vzhodu. Že dobra štiri desetletja je Radio Študent sinonim za avtonomno in kritično poročanje, ki daje glas prezrtim političnim in družbenim vsebinam. Hkrati pa je tudi izraz kreativne provokacije proti medijski “normalnosti”, ki neusmiljeno posega na tista področja, kamor ostali mediji ne sežejo.

Delovanje Radia Študent vedno znova povzroča reakcije oblastnih struktur, ki poskušajo nekonformističen medij spraviti v obvladljivo in predvidljivo programsko shemo. Zadnji napad je konec aprila pripravila ŠOU Ljubljana, ki z neprepričljivimi argumenti »varčevanja«, »sinergijskih učinkov« in »svetovnih trendov združevanja medijev« predvideva prostorsko združevanje treh povsem različnih študentskih medijev: Radia Študent, Tribune in Šouvizije. In to brez kakršnekoli javne razprave ali dialoga z novinarskimi kolektivi! Iz izjav vodstva ŠOU Ljubljana pa je razvidno, da za prostorskim združevanjem v resnici stoji želja po vsebinski in programski podreditvi neodvisnih medijev.

Več kot očitno želi ŠOU Ljubljana vpeljati v delovanje avtonomnega študentskega radia kapitalsko logiko profita, pri čemer pozablja, da je temeljni namen delovanja Radia Študent javni interes in ne ustvarjanje dobička. Radio namreč ni nastal za zadovoljevanje tržne logike, zato mora ostati avtonomen, kritičen, provokativen ter od trga neodvisen medij. Le tako lahko tudi nadalje opravlja svoje poslanstvo za skupno dobro! Iniciativa za demokratični socializem v tem pogledu podaja polno podporo kolektivu Radia Študent v boju za ohranitev prostorske, programske in vsebinske avtonomije.

Iniciativa za demokratični socializem

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness