"V Sloveniji ni lačnih migrantov, ki bi ležali zunaj na cestah!"

Okrogla miza, intervju ali pogovor
16. 1. 2017 - 20.00

Naslovno laž je na današnji novinarski konferenci pred azilnim domom izrekel Miro Cerar, ko je hvalil dobrosrčnost in humanitarnost Slovenije. Kako azilno zakonodajo, lahkoto in spanje na ulici vidijo Afganistanci, najbolj ignorirani od vseh prosilcev za azil, nam bodo povedali Noorullah, Šaraf, Izet in Zaher, novi Izbrisani, prihajajoči iz države, kjer že 37 let divja vojna, pa še vedno velja za varno!

 

Stop intervencionizmu!

Odprimo koridor!

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

1. Koliko varnih držav na poti do sem so prečkali?

2. Kakšen je % Slovencev v Republiki Sloveniji?

:) Kolikšen? :)

Miau!

cca 83%

Isto 83 varnih držav!

Arne, živjo, jaz sem Blaž :)

Anonymous - na kakšni osnovi pa ugibaš?

Arne - imaš problem. Ženevska konvencija, pa take fore.

popis iz leta 2002, številke o imigracijah in emigracijah ter podatki o rodnosti znotraj različnih skupnosti kažejo, da procent ostaja približno enak tudi v 2017.

Hm, popis iz leta 2002 je že 14 let star. To niso korektni družboslovni podatki, zato bomo rekli, da le ugibaš.

Morda poznaš razlog, zakaj slovenski Statistični urad ni objavil številk za popis 2011, avstrijskih jih pa je?

zarota imo.

Ker so našteli enega Blaža Babiča preveč.
Pa še to. Če te moti vse kar je tujega in želiš, da tujci poskrbijo za tujce (impicitna predpostavka v bednem komentarju o varnih državah) potem pejt dol z neta. Ker ga ni nardil slovenc. Pa ugasn komp pa ga fukn na hrvaško. Varna država za tuje stvari, ki so jih nardili in naumili tujci.

Anonymous - odgovor je pravilen. Del genocidnega/rodomornega programa. Nekateri mladiči so še prešmrkavi, da bi to zmogli dojeti. Jih bo že še teplo.

Šmrkavi - mene še zdaleč ne moti tuje toliko, kolikor vas (bom govoril kar o ekipni RŠ problematiki) motijo slovenske reči.

Zato se ne morete niti malo zasekirati recimo zaradi genocida nad Slovinci s Pomorjanskega, lahko pa delate nebroj prispevkov o trpljenju teh in onih Neslovencev.

Program Coudenhove-Kalergi še ni bil predstavljen na vašem radiju?

Ste morda predstavili Konvencijo o preprečevanju in kaznovanju genocida/rodomora? Tudi to konvencijo je Slovenija prevzela iz nasledstva SFRjot.

Joj, toliko vprašanj, ki kar kličejo h korektnemu novinarskemu delu...

wow, ker psiho.

Oprostite izrazju: Koga boli kurac?

Klanje vsevprek je starejše od prostitucije.

Anonymous - uf, kakšna nenačitanost.

Ghandi - menjaj nick, pod nujno.

ja u bisvu sploh ni tako smešno. po moooooojih statističnih podatkih se na ozemlju Iraka, Afganistana in Sirije dogaja masovni genocid. Statistiki so mi omenili, da imajo projekt, ki se mu reče, poišči enega najstarejših genskih kodov iz muslimanskega naroda, dobro je tudi omeniti najdišča nafte tam in potem butni notr par bomb in par vojačkov belih, da bodo paradirali kot mali transpoting terminatorji. prej še naredi malo kaosa in to je to. z bombandiranjem uničiš dobro celo državo, razkosaš populacijo, uničiš ekonomijo, ženske se počasi premaknejo na varni zahod ali sosednje države (še posebej super so taborišča za prebežnike), moški umrejo v bojih. dobro je tudi da se religijo zamenja, da se islam demonizira, in da se oznanja demokracijo pa to. to je res treba ja, demokracijo in pa svobodo pa free press pa to ... prodajat naprej, to je res ključnega pomena za naš zahodni svet. potem pač sčasoma toliko kontaminiraš zemljo, da še desetletja se ne rešiš niti kovin v zemlji, voda je verjetno kar dobro strupena itak. tako da ja, genocid? ma ja, genocid je čist kul, zakaj pa ne? itak dons noben več ne mara multi-kulturnosti pa to, al pa imet prebežnike za sosede. to res ni več in.
samo poglejte kaj pravi naš Cerar, prebežniki res niso več in stari, mi preferirano politične hipsterje, pa Pahorček pa to.

ma bejbi ti si res hudo tole povedala. lej kokr pogledaš ne, imaš pač kapital, ki raste sam gor a ne? lej najprej imaš keš od trgovine z orožjem, potem pač cena nafte fajn pade, pol pa itak uletijo ta prave razvojne organizacije iz zahoda, ki pa itak spet dobijo milijončke, da državo spet skup spravjo. in potem še ta ideja a veš, kao World Bank pa to, pa International Monetary Fund pa to - kao, dejmo mi narest neki dobrga in pravičnega na tem svetu pa to a ne? dejmo mi rešit propadajoče politične sisteme, pa teroriste polovit pa ... pa te kva so že, aja absolutiste pa diktatorje ne ... dejmo uvest demokratične vrednote, pa nastavit gor naše ljudi, politike in znanstvenike, ki so se šolali na zahodu a ne, da bodo vedeli o čem se govori in jih bo seveda mamil keš. ker keš je res keš a ne, pa banke pa to. potem pač postaviš gor sistem na novo, tako kot mi hočemo a ne?
to zdej že znamo počet, smo mal vežbal že v preteklosti pa to.

mogoče neumno vprašanje: a afganistantski dokumenti jim pa nič ne koristijo (tisti ki jih imajo)? Mislim kakšni so pogoji za bivanje brez azila? A loh nekdo zaposli afganistanskega državljana pa s tem dobi tud ta begunec neke pravice? Govorim za teorijo, realnost je neki druzga

Če mi kdo zna odgovorit - hvala!

mislim, kaj pa ti sploh sprašuješ, kaj se greste tu neko interaktivno debato, kaj a mislite, da je vprašanje participativne demokracije kaj realnega al kaj? jaz sem ravno uletu iz POP-TV-ja v kostumu, tam imamo interaktivno multimedijo že od 90.let dalje v malem mezincu. naše raziskovalne novinarske bjonde so že tok daleč naprej. imamo tudi že močno vez z angleško bejbi Katie Gosh, tako da je že vse pod nadzorom. (https://www.youtube.com/watch?v=ryNLXVL_M3c),
tako da tud Brexit je u bistvu le akrobacija pop-tv ja in pokojnega duha Margaret Thatcher. Vsi smo res že zelo veseli.
Aja migrantje? eh, dost jih mamo.

eno vprašanje: Ne, nič ne pomaga, Afganistan se pri naših uradnikih smatra kot varna država - zato ne dobijo azila, deportirajo pa jih ne - ker obstaja strah, da Afganistan pravzaprav ni varna država. Zato ostanejo v nekakšnem limbu brez dokumentov in možnosti za karkoli, dobesedno neobstoječi.

neobstoječi? jah kot kje... bi jaz rekel, recimo Nizozemska jih izsledi kot pse, sploh če postopajo preveč naokoli in jih vrže ven iz države po ultra hitrem postopku, recimo v Sloveniji morda res obvisijo nekje vmes, v Grčiji pa itak nihče nič ne preverja. tako da tudi vprašanje afganistanskega begunca ipak ni tako zelo jasno, če bi jaz mal razmišljal tak po svoje.

Blaževi predniki so bili glede na raziskave prav tako neslovenci (hvala bogu ne čefurji) in del rodomornega obmejnega prebivalstva, ki je načrtno in selektivno pobijalo prebivalce slovenskega etničnega prostora. Očitno torej Babičeva kategorična pripadnost slovenskemu narodu izhaja ravno iz zanikanja svojih korenin.

Več v članku: http://www.mladina.si/93287/izvori-priimkov/

Koliko je točno splošno verovanje, da so priimki na -ič hrvaškega oz. srbskega izvora?

Tako kot z verovanji nasploh, ljudje ne morejo vedeti, da se pojavi priimek Babič najprej v Trstu, potem v slovenskem prostoru in šele 200 let pozneje v Srbiji! Zdaj to dopovej ljudem, ki si ponavljajo že dolgo stoletje, da so vsi priimki na -ič balkanski. So tudi. Pripona -ič je lastna vsemu slovanskemu svetu, celo Rusom.

Kaj je sploh pomenil priimek Babič?

Otrok, ki mu je mati umrla pri porodu in ga je vzredila baba, to je starejša ženska iz družine, iz klana ali iz vasi. Baba je sprva slovanska beseda, ki nima najmanjšega slabšalnega pomena: pomeni poročeno žensko. Danes je ta izraz v večini slovenskega prostora dobil slabšalni pomen, vendar pa v Benečiji baba nima nobenega slabšalnega pomena. Če v Terski dolini srečam 25 let staro žensko in jo nagovorim: "Čujte, baba," mi ne bo zamerila.

Eh? Najdi zdaj še poreklo priimkov Žuntar, Podgorelec in Janežič :)

Zdaj pa še nekaj o genih:

https://www.youtube.com/watch?v=l8-dXqUo7pk

Sam ne povedat Turku, k on še od Dularjevih ni dobil obljubljenih "strokovnih replik" na Šiškovo predavanje o Vramcu :D

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness