Namesto rož smrt patriarhata

Oddaja
10. 3. 2022 - 12.00

***

Pogovor z dolgoletnim spremljevalcem anarhističnega in anarho-sindikalističnega gibanja o pogledih na vojno v Ukrajini z balkanske perspektive

***

Pogovor o protestu za 8. marec

Več informacij, klic k solidarnosti in naslov za donacije

***

Živa Sila

***

- INFOKAFANA: Proti vojni in nacionalizmu gradimo solidarnost in odpor

Petek, 11. marec 2022, ob 20h

V [A] Infoshopu, anarhističnem socialnem prostoru na Metelkovi, nadaljujemo z vsebinskimi petkovimi večeri, ko se v tovariškem vzdušju družimo in pogovarjamo o že dolgo večinoma vse preveč resnih stvareh.

Dva tedna po začetku invazije vojske Ruske federacije na Ukrajino, ki je sprožila vojno vse večjih razsežnosti, vse bolj jasno postaja, da bomo njene posledice čutili vsi in to še dolgo časa. Vplivala bo na to, kaj in za kakšno ceno jemo, kam in za kakšno ceno potujemo, kako in za kakšno ceno se grejemo in še kaj. Toda ne glede na to, kako bo vojna vplivala na naša življenja, naša brezmejna solidarnost mora veljati vsem, ki trpijo posledice na vseh straneh frontnih črt. Vsem tistim, ki povzdigujejo svoje glasove proti vojni in vsem tistim, ki lastnih teles ne dajejo na razpolago vojnemu stroju ter prav zaradi svojega odpora tudi sami postajajo tarče represije. Tako kot mi, vojne niso želeli, je niso iskali, a so postali njeni ujetniki in ujetnice.

V ozračju vojne je pomembno zgraditi čim širše družbeno nasprotovanje zoper vse tisto, kar jo omogoča in poganja. Tokratno infokafano bomo zato predvidljivo namenili ravno tovrstnim razmišljanjem.

Začeli bomo z ogledom kratkega dokumentarnega filma o boju proti militarizmu in proti članstvu Slovenije v zvezi NATO. Nadaljevali pa z diskusijo o tem, kako tudi v ponovno eni novi normalnosti graditi odpor zoper vojno, orožje, nacionalizem in ostala orodja kapitalistične dominacije.

 

- Še vedno poteka mednarodni feministični in kvirovski festival Rdeče Zore - več informacij o dogodkih na spletni strani Rdečih zor oziroma na njihovi facebook strani

- XX. ANTIFA FEST

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness