Dmitri ::vtol:: Morozov

Oddaja
::vtol:: synth
1. 4. 2013 - 23.00

 

V torek 26. marca 2013 je Cirkulacija 2 v svojih prostorih v nekdanji tovarni Rog gostila moskovskega medijskega umetnika, eksperimentalnega glasbenika in graditelja elektronskih instrumentov Dmitrija Morozova. Ob tej priložnosti smo posneli daljši intervju, ki ga bomo seveda predstavili v celoti. Ob tem bomo slišali del posnetka s koncerta.

Dmitri je iz nahbtnika jel jemati škatle z elektroniko in kar ni jenjal - nabralo se je kakšnih deset do dvanajst različnih malilh synthov.

Povezave so tu:

http://samoletuvvp.narod.ru/vto/bio.html

http://vtol.tk

::vtol::
je projekt/ nadimek moskovskega medijskega umetnika, glasbenika in razvijalca eksperimentalnih zvočnih elektronskih inštrumentov Dmitrija Morozova. Od začetka prejšnjega desetletja se ukvarja z izdelavo lastnih in predelavo obstoječih instrumentov za lastne projekte, ter izdelavo instrumentov za druge glasbenike in medijske uimetnike.

Po padcu Sovjetske zveze je edini, ki se na tem teritoriju resno ukvarja z izdelavo glasbenih in video sintetizatorjev. Poleg tega ustvarja umetniške audiovizualne instalacije in kot predavatelj in vodja delavnic promovira principe poseganja v obstoječe elektronske naprave (“circuit bending”) in samogradnje naprav (“DIY”). Kot umetnik in glasbenik je nastopal in sodeloval na festivalih v Rusiji, Franciji, Belgiji, Švici, Turčiji, ZDA, Kitajski, Hong Kongu, Litvi in Izraelu.

Več na spletni strani Cikrulacije 2

http://www.cirkulacija2.org/?p=1639

Aktualno-politične oznake: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.