Marko Brdnik in Uroš Rakovec ... Na večernem čaju

Okrogla miza, intervju ali pogovor
25. 9. 2017 - 18.00

V studio Radia Študent prihajata Marko Brdnik in Uroš Rakovec, glasbenika v tandemu klasične akustične kitare in harmonike, ki se po poletnem premoru vračata na njun domači ljubljanski oder. Gostili ju bomo pred njunim jutrišnjim nastopom v Slovenskem mladinskem gledališču, kjer bosta nastopila skupaj s "sohišnim bendom", duetom Silence, in bobnarjem Markom Lasićem.

Več o koncertu in o njunih novih sodelovalnih podvigih ob 18:00!

Opombe/Trivia/More info:
- Ne le Silence (Primož Hladnik, Boris Benko), tudi Marko Brdnik je "hišni komponist" SMG (soavtorstvo pri predstavi Pavla nad prepadom je zaenkrat njegova najbolj znana referenca). Ideja za sodelovanje se je baje porodila, ko so skupaj gostovali s predstavo SMGja na Japonskem.
- Še več: baje Marko B. ne bo samo držal harmonike, ampak se zna zgodit, da se bo presedel za njune sintetizatorje. Urošu R. v tem primeru ne bi preostalo drugega, kot da se bi konkurenčno elektrificiral na kitari.
- Razen gostujočega kozmopolitanskega bobnarja so vsi drugi gledališčni glasbeniki, tudi Uroš Rakovec (napisal glasbo za 40 predstav in 5 filmov, za Markotom zaostaja zgolj za 5 predstav/filmov). Raje ne gledajmo skupnega avdio-vizualnega razpona, ker bi morali iti od lutkovnega gledališča do Tomaža Pandurja pa Pograjca pa še naprej.
- Marko B. (harmonikar) je v svojih študentskih letih služil z igranjem tanga. Verjetno dobro ve, da divji petkovi večeri niso samo na Metelkovi.

Še dodajam info, več na drugem najboljšem nočnem programu: http://4d.rtvslo.si/arhiv/nocni-obisk/174492403

Nekaj iz rok Maria Bateliča o njunem pohvaljenem albumu (od Mladine do Slovenskih novic, to ne doseže vsak, mogoče še duo Bakalina): http://radiostudent.si/glasba/tolpa-bumov/marko-brdnik-in-uro%C5%A1-rako...

Pofočkajte se na: https://www.facebook.com/events/2016801318606737/?ref=br_rs

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.