Mount Eerie: Live in Bloomington, September 30th, 2011

Recenzija izdelka
11. 1. 2014 - 23.59

P.W. Elverum & Sun, 2013

 

V tokratnem RŠ koncertu gostimo nastop kolektiva Mount Eerie, ki je bil posnet 30. septembra 2011 v Bloomingtonu, v Združenih državah Amerike. Mount Eerie je psevdonim pod katerim ustvarja Phil Elverum. Za nastope v živo pa ima ponavadi za seboj nekaj kolegov, ki mu pomagajo izvajati njegov material.

Tokratni koncert je nekaj posebnega, saj bend ni v klasični postavi, kot smo ga vajeni sicer. To pomeni, da ni bobnov, ki so bili ob nekaterih prilikah celo dvojni, predvsem pa ni glasne kitare. Nastop, ki ga bomo nocoj slišali, je osnovan na zelo nežni atmosferi synth klaviatur in sramežljive kitare na reverbu. Komadi so zbrani iz obdobja od plate Wind's Poem do Clear Moon. Vsi komadi so seveda malce drugače interpretirani, v osnovi pa so zelo podobni posnetkom na ploščah. Skupna je tudi začarana atmosfera, ki vztraja skozi celoten koncert. Synthi večkrat ustvarijo nekakšno transcendentalno vzdušje, ki na trenutke deluje celo preveč posladkano in ti daje občutek kot, da si pri nekem guru zdravilcu.

Koncert, posnet leta 2011, je bil lani izdan na plošči, seveda prek lastne založbe P.W. Elverum & Sun. Izdelek je namenjen gotovo vsem privržencem Mount Eerie, saj vsebuje nekaj bistvenih komadov, ki so interpretirani malce drugače, bo pa ta plošča dobra naložba tudi za tiste, ki jim je bolj všeč umirjeno in atmosferično ustvarjanje umetnika. Mount Eerie redno izdaja v živo posnete plošče, bodisi v fizični bodisi v digitalnih izdajah. Poleg tega posnetka iz Bloomingtona obstaja že posnetek iz Kopenhagna, ki je bil prav tako izdan na vinilu, v digitalni obliki pa ima Phil na svoji spletni strani objavljenih kar nekaj posnetkov, ki so vredni ogleda in posluha. Lani decembra je objavil zelo zanimiv posnetek s kvartetom Odeon, v katerem gre za godalno interpretacijo njegovih komadov in vam ga zelo priporočamo kljub ne ravno optimalni kvaliteti.

Prisluhnimo, torej, kako so zveneli Mount Eerie v živo, ko so nastopili v Bloomingtonu leta 2011.

 

http://pwelverumandsun.bandcamp.com/album/live-in-bloomington-sept-30th-...

 

Leto izdaje: 
Institucije: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.