spet bo f(ab)rka

Oddaja
22. 11. 2016 - 9.05

Novice

Sloviti londonski klub Fabric, ki je bil zaradi smrti dveh osemnajstletnih obiskovalcev septembra prisiljen zapreti svoja vrata, se je po dolgotrajnih pravnih bojih in razpravah ter številnih medijskih podvigih končno uspel dogovoriti za ponovno odprtje naslednje leto. Tamkajšnje okrajno sodišče se je skupaj s policijo uspelo dodobra pogovoriti s predstavniki kluba in jim ponovno omogočiti uporabo kluba, ki pa se bo bojda z novim odprtjem moral začeti tudi veliko resneje ukvarjati z varnostnimi mladoletnimi omejitvami. [check it]

Britansko podjetje Native Instruments, eno izmed najpomembnejših pri izdelavi programov ter orodij za sodobno didžejanje, je s svojim najnovejšim programskim paketom Komplete 11 k ustvarjanju povabilo štiriindvajset zvočnih umetnikov. V kratkih skečih so se tako preizkusili raznovrstni zvočni umetniki, kot so M.E.S.H., Jlin, Aisha Devi in še mnogi drugi. [check it] [check it] [check it]

V sklopu singlov, ki jih vsake toliko izda kanal Adult Swim, se je včeraj pojavil tudi Chino Amobi s komadom Negative Fire, pri katerem sta mu pomagala še Dedekind Cut ter Rabit[check it]

Domača zasedba Your Gay Thoughts bo pri kanadski založbi King Deluxe izdala EP s šestimi remiksi komadov s svojega februarja uradno izdanega albuma Watercolors. Že pa lahko prisluhnemo komadu Wet Vexing Rose, predelanem pod taktirko Brassfoota, ki nas je pred slabim mesecem obiskal v sklopu festivala Stiropor. 

 

U lajf? U lajf!!

VVVV ljubljanskem Orto baru bodo z mastnimi in zakajenimi riffi zahrumeli ameriški stonersko doomovski metalci Black Tusk, ki jih bo podpirala prav tako okajena nizozemska zasedba Herder.

VVVV metelkovski Gromki bodo nastopili ameriški Uranium Club, ki vse psevdointelektualce bojda pozivajo k šiljenju svinčnikov. Smo intrigirani.

VVVV Cankarjevem domu bo v sklopu Cankarjevih torkov nastopil Jakob Bro Trio skupaj s Thomasom Morganom na basu ter Joeyjem Baronom za bobni. Večer pa bo dopolnjevala še vokalistka Tamara Obrovac s svojim hrvaško-slovensko-italijanskim Transhistria Ensemble.

VVVV Prulčku bo zaigral večkrat nagrajen in mednarodno uveljavljen virtuozni brazilski kitarist Arnaldo Freire.

VVVV Hostlu Celica bo v sklopu koncertov Sozvočja sveta nastopil trio Samo Gromofon, v katerem se srečujejo Tomaž Grom, Andrej Fon in Samo Kutin.

VVVV mariborskem Gustafu se bo pod okriljem tako imenovanega Solar Pulse Music odvil koncert zasedb Hexenschuss ter Kočan & Jančič.

VVVV zagrebški Tvornici Kulture se bo pod okriljem festivala MENT odvila predstavitev domačih izvajalcev, in sicer Koala Voice, Čao Portorož in Blaž.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.