Svaštarimo

Svaštarimo

Oddaja
26. 10. 2015 - 9.05

:::novice:::

Blaž bo s svojim bobnarjem Simonom januarja prihodnje leto zaplodil prvi skupni album. Poleg domačih studiev je delček plošče nastal tudi v Studiu Metro. Simon je trenutno precej zaposlen s prvim dolgometražcem metal zasedbe The Canyon Observer, ki bo 20. novembra pri Kapa Records izdala in v Stari elektrarni predstavila svoj album FVCK.

David Bowie naj bi po seriji ponovnih starih izdaj 8. januarja prihodnje leto izdal svoj novi, že 25. studijski album Blackstar. Sedem novih kompozicij je Bowie z lokalnimi newyorškimi jazzerji posnel v studiu Magic Shop.

Beastie Boys so s smrtjo MCA-ja leta 2012 končali svojo skupno glasbeno pot. Sedaj pa bodo mjuzikl, poimenovan po njihovem prvencu Licensed To Ill, predstavili v londonskem Camden People’s Theatru. Predstave bodo na sporedu med 23. novembrom in 12. decembrom, v njih pa se avtorji posvečajo življenju in glasbenemu ustvarjanju zasedbe. 

Slovenski producenti so se lotili predelav domačega glasbenika Lifecutterja oz. njegovega debitantskega albuma Siclar. Projekt, imenovan “Siclar Remixes”, je izšel pri založbi Kamizdat in je prostopretočen na njihovem Bandcamp profilu. Za remikse so poskrbeli Christian Kroupa, Skeletonium, Nina Hudej, Stanny Abram, Nova DeViator in Dodecahedragraph. 

Več kot 30 let je minilo od ustanovitve zasedbe Via Ofenziva. V tem času fantje z Vodmata niso izdali prav nobene studijske plošče, vmes je sicer izšla antologijska zbirka vseh mogočih starih studijskih in živih posnetkov, od prejšnjega tedna pa temu več ni tako. Pod okriljem producenta Zvoneta Kukca so fantje v postavi Esad Babačić, Zoran Železnik, Robert Fritsch in novi basist Tomi Šemerl posneli album Bele rože, ki so ga izdali pri Babačićevem Kudu Nika. Na njem poleg novih skladb na novo odigrajo še nekaj starih klasik, kot so Proleter, Mladi delavci in Minimalni ritem. Skupaj je na albumu 12 kompozicij, album pa lahko naročite na spletnem mestu Esada Babačića.

:::ponočevanje:::

Kot ponavadi ponedeljkove izhode najprej povezujemo s klubom Zoo in tamkajšnjim večerom Jazz. Danes se bodo ob osmih zvečer Ratku Divjaku na odru pridružili Dominik Krajnčan, Primož Grašič in Aleš Avbelj. Vstop je prost. 

Katedrala Kina Šiška ob 20.30 vabi folk metalce na finske Korpiklaani in rusko Arkono. Kdor si vstopnice še ni nabavil in bi si rad dogodek ogledal, bo danes plačal zamudniških 24 evrov. 

Ob pol deveti večerni se bo na šesti ediciji Ropotarnice v solo izvedbi predstavil Vito Marenče. Ugledali ga boste lahko v Galeriji ŠKUC, vstopnine pa ni. 

Svoje duri ob 22.00 odpira še ena ponedeljkova stalnica, in sicer DubLab. Tam se kani zgoditi druga edicija Tropical Riddims, kjer bodo sukali dancehall, reggaeton, cumbio, tropical bass, baila funk in sorodno muziko iz ulic latinske Amerike. Za vstop bo treba odšteti tri evropske.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness