Svaštarnica

Svaštarnica

Kulturna ali glasbena novica
1. 12. 2017 - 9.05

Svaštarnico tokratnega petka začenjamo z najavo turneje ESG, ki bodo naslednje leto obeleževali 40-letnico svoje odrezavo močne verzije funka, ki je zaznamoval 80. leta New Yorka. Ker bodo datumi turneje znani šele z januarjem, vam priporočamo, da željo po prihodu turneje v nam bližnje kraje sporočite tudi belemu možu, ki nas obišče decembra.

Nič manj misteriozen ni bil v tem tednu Frank Ocean, ki je že v ponedeljek prek svojega Tumblr [Tamblr]  profila, na katerem se velikokrat znajdejo namigi o njegovem delu, namignil na že dokončan album, a brez kakršne koli dodatne pojasnitve. Lahko pa se tolažimo z novico, da bo njegov lanskoletni vizualni album Endless v kratkem na voljo tudi na fizičnih nosilcih, trenutno je namreč dostopen le prek streaming platforme Apple Music. Če  želite biti zares izjemni, ga lahko naročite celo na VHS-kasetah.

Domača producentka, nastanjena na Škotskem, Nightwave oziroma Maja Medvešek iz Glasgowa pošilja nov prikupen klubski komad Limelight, ki si ga zlahka predstavljamo v središču pozornosti tistih bolj na house usmerjenih poslušalcev. Komad, izdan pri Fool's Gold Records, se bolj kot s plastenjem melodij, značilnim za njeno predhodno izdajo Wavejumper, izkaže z uporabo producentkinega vokala. Komad vam bo seveda dostopen prek zaznamka današnje spletne Svaštarnice.

Nadaljujemo z drugo dozo elektronike, s katero se oboževalci tiste bolj eksperimentalne veje lahko veselite napovedi, da bo prišlo do izdaje petnajst let starega posnetka, Live 2002, malodane svete trojice minimalistične discipline, pred kratkim pokojnega Mika Vainia, Ryojija Ikede in Alva Nota. Poslastica naj bi bila edini arhiviran posnetek skupnega koncertiranja trojice, izide pa januarja naslednje leto pri založbi Noton.

Novičarski konec pa se danes ne ozira v prihodnost, temveč bo z velikim navdušenjem zagrabil za ponovitev preteklosti. Po 35 letih bomo lahko v roke ponovno sprejeli album Kakashi, izvajalca Yasuakija Shimizuja, ki se ponaša s prefinjeno recepturo jazza, new wava in ambienta. Ponovno izdajo čimhitreje zagrabite za pičlih 50 evrov na Discogs, preden se cena dvigne nazaj na zajetnih 250. Ker pa smo na RŠ-u dobrodušni, pa samo za vas zdajle zavrtimo komad Suiren.

V petek vas pošiljamo v Božidarja na Stiropor večer z Ronom Morellijem, na kitarsko psihedelijo The Horrors v Kino Šiška, v Galo halo na potovanje od Litije do Čateža v okviru večera Pod Pritiskom in pa izven prestolnice na Ano Ćurčin v Izolo ter na mladce Smetnaki v Kranj.

Tudi sobota vam ne bo dala miru pri možnostih izbire, odpravite se lahko na Goulash Reunion v Koncertno dvorano Rog, s Sezamovo družinico v K4, Phi bo rolal v Novi Gorici, Pericopes + 1 pa v Celju. Če pa vas še nismo zadovoljili, počekirajte polni Koncertni zapovednik na spletišču Radia Študent.

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.