Svaštarnica

Svaštarnica

Oddaja
14. 6. 2018 - 9.05

V tokratni Svaštarnici bomo kratki in hitri. Oddajo začenjamo z brooklynskim indie rock bendom LVL UP, ki je v tem tednu objavil, da bo prenehal s svojim delovanjem. Bend LVL UP je v preteklem desetletju izdal tri albume, zadnji izmed katerih je izšel pri založbi Sub Pop. Prav pri tej založbi pa je bend v svojem poslovilnem sporočilu objavil še zadnji komad, naslovljen Orchard. Jeseni se LVL UP odpravljajo na svojo zadnjo koncertno turnejo po ZDA.

Pičimo naprej. Ameriška ustvarjalka Laurel Halo je napovedala novi šestkomadni mini album, ki bo čez poletje izšel za založbo Latency. Kot pravi sama avtorica, je bil ta mini album, naslovljen Raw Silk Uncut Wood, pripravljen pod vplivom osrednje knjige taoistične literature – Tao Te Ching. V preteklem obdobju ustvarjanja pa je Laurel Halo sodelovala tudi pri pripravi soundtracka za dokumentarni film Possessed.

Nicola Giunta, italijanski producent, ki ustvarja pod imenom Lay Llamas, bo jutri izdal nov album, naslovljen preprosto Thuban, kar po arabsko pomeni kača. Z novega albuma bomo v tokratni Svaštarnici zavrteli komad Altair, na katerem svoje vokalne vložke prispevajo tudi člani švedske fusion skupine Goat

 

Koncertni zapovednik:

 

14. 6.: Pigeons & Nutrias @ Modri kot Rog, Ljubljana

14. 6.: Visionist & Pedro Maia, Nina Hudej @ Kongresni trg, Ljubljana

14. 6.: Čedahuči @ Vodnikova domačija, Ljubljana

14. 6.: ZOC @ FLO Bistro in Repete- jazz & okrepčila, Ljubljana

14. 6.: JARC Gregorin TRIO - JG3O @ ČinČin, Ljubljana

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.