21. 5. 2020 – 15.10

Abdullah Qureshi: MITOLOŠKE MIGRACIJE

Audio file

Društvo za sodobno umetnost X-OP od februarja letos prireja serijo seminarjev na temo sodobnih migracij. Aprila so predavanja prestavili na splet, jutri ob 15:00 pa bo na portalu društva X-OP in mariborske Kible na vrsti 6. seminar. Vodil ga bo Abdullah Qureshi, pakistanski umetnik in kulturni producent, ki bo govoril o mitoloških migracijah in umetniku kot kuratorju. Tema izhaja iz večletnega raziskovalnega projekta z naslovom Mitološke migracije: Zamišljanje queer muslimanskih utopij. Seminar bo potekal preko aplikacije Zoom in bo trajal dve do tri ure, poslušalci pa bodo imeli priložnost spregovoriti tudi sami.

Serija spletnih seminarjev je del projekta Tvegaj spremembo, ki ga sofinancirajo program Ustvarjalna Evropa Evropske unije, Ministrstvo za javno upravo Republike Slovenije, Mestna občina Maribor in Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije. O seminarju smo se pogovarjali s kuratorko Živo Kleindienst, ki nam je povedala več o jutrišnji temi.

Izjava

Poleg sodobnih migracij seminarji v seriji obravnavajo tudi  digitalno kulturo, infrastrukturo, politiko in globalna razmerja moči. Kleindienst nam je pojasnila, da sta iztočnici za jutrišnje predavanje identiteta in upor znotraj močno religiozne kulture. S seminarji tako organizatorji kot govorci želijo nuditi varno platformo različnim utišanim glasovom v evropskem kulturnem prostoru.

Izjava

Za konec Kleindienst spregovori o izbrani temi queer identitete in muslimanske religije.

Izjava

Kraj dogajanja

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj