Double shot instalacij

Kulturna ali glasbena novica
25. 10. 2018 - 15.10

Natanko pred 137 leti je na ta brezobličen svet privekal veliki Pablo Ruiz Picasso, ki je svetu želel natakniti kubistično obličje. Nimamo podatka, kakšne telesne mere je bil že takrat, vemo pa, da je kasneje postal tako imenovani velik kubist oziroma umetnik. Ali za nekatere celo največji. To je stvar okusa. Je pa zagotovo eden najbolj poznanih umetnikov prejšnjega stoletja, čigar kubistična vizura umetnosti je podžgala mnogotere sledeče umetnike. Danes, v tem stoletju, tukaj v Ljubljani, pa se bosta zvečer otvorili kar dve veliki instalaciji in še to na istem kraju.

 

Na Kersnikovi 4 se bosta danes, na Picassov rojstni dan, s svojimi deli predstavila Anže Sekelj in Robert Andrew. Na enem koncu se bo v Laboratoriju Rampa ob 20:00 začela otvoritev serije instalacij slovenskega intermedijskega umetnika Anžeta Seklja z naslovom Igre polarnosti. Več o interakciji med različnimi elektromagnetnimi polji bioloških organizmov in dojemanju le-teh ter prostora naokoli nam pove avtor instalacije.

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Na kakšen način v instalacijo vpeljujete teorijo zvoka?

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Le streljaj daleč pa bo v Galeriji Kapelica ob 20:00 otvoritev instalacije intermedijskega umetnika Roberta Andrewa, naslovljene kot Stratifikacija podatkov. Avtor opozarja na nematerialistična orodja in tehnologije kolonizacije, kot je lahko abeceda. Projekt kritizira zahodni kolonializem in racionalizem, katerih trda logistična roka velikokrat pozabi na sublimno kompleksnost simbolnega sveta. Več o instalaciji nam pove Robert Andrew.

Izjava se nahaja v posnetku.

 

Če bi bil Picasso še živ, bi mu lahko zaželeli vse najboljše. Vendar tudi današnji dan ponuja dve karseda zanimivi umetniški deli, ki si ju lahko ogledate na Kresnikovi 4. Takšnega večera rojstnega dne se ne bi branil niti tako imenovani veliki kubist.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.