Drama, gledališče, ples in upor

Kulturna ali glasbena novica
5. 4. 2013 - 14.10

 

Danes se bodo na Tednu slovenske drame v Kranju ob 16. uri predstavili mladi upi slovenske dramatike. Gre za predstavitev celoletnega dela dramskega krožka študentov primerjalne književnosti, ki deluje pod strokovnim mentorstvom igralke in dramatičarke, tudi Grumove nagrajenke, Dragice Potočnjak. Več o letošnji produkciji je povedala ena od članic krožka, Helena Čehovin:

 

______

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

______

 

Sodobna tematika in socialna angažiranost se kažeta tudi v letošnjem programu festivala Exodos, ki se bo uradno začel 14. aprila, preddogodki pa se odvijajo že kar nekaj časa. Včeraj je bila organizirana tudi tiskovna konferenca. O poudarkih s tiskovke smo se pogovarjali z direktorico festivala Natašo Zavolovšek:

______

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

______

 

Exodos torej prihaja. Prihaja pa tudi predstavnica gibanja Unitierre, ki se v Mehiki bori za večjo avtonomijo. In sicer bo danes ob 17. uri v Socialnem centru Rog potekal pogovor z Irene Ragazzini, ki bo spregovorila o vstaji slehernikov v trenutku, ko se naveličajo iluzornih obljub oblasti. Če vas zanima, kaj se lahko naučimo od mehiških upornikov, lepo vabljeni k pogovoru!

 

 

Kulturne novice je pripravila Tjaša.

 

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.