Idiot vs. fani

Kulturna ali glasbena novica
16. 2. 2018 - 15.10

Še vedno pri kulturnem odporu, a nekoliko drugače o kulturnem odporu. Jutri ob 21. uri v Channel Zero Paraliterarna organizacija I.D.I.O.T glasbeno in bralno praznuje izid dveh še skoraj toplih Idiotov. Prvi se imenuje Kulturni odpor. Mogoče ga je opisati kot posebno špansko-slovensko številko z izborom špansko pišočih avtoric in avtorjev v slovenskem prevodu in slovensko pišočih avtoric in avtorjev v španskem prevodu. Vsi se tako ali drugače referirajo na kulturni odpor.

Kulturnemu odporu se pridružuje Kanada in prvi narodi, posebna angleško-slovenska številka, ki jo je z Mariiane Mays Wiebe uredila Monika Vrečar. Če Kanada vznemirja z aktualnostjo bojev prvih narodov in spajanjem eksperimentalne sodobnosti, nam bo o historični vznemirljivosti Kulturnega odpora več povedal Tibor Hrs Pandur.

izjava

Kulturni odpor sega vse do Južne Amerike. Več o Južni Ameriki in o sodobnejših avtoricah in avtorjih ponovno Tibor Hrs Pandur.

izjava

Tibor Hrs Pandur nam je nekaj povedal tudi o Kanadi in prvih narodih.

izjava

Aktualni številki se osredotočata na tekste, ki naj bi vsak na svoj način definirali inherentno političnost literature. Kako si ta pojem predstavlja Idiot?

izjava

 

Že pred jutrišnjim dnem pa o nekih fanih nekje drugje. Drevi ob 19. uri Moderna odpira vrata svojega Salona fan kulturi. S sodobno tehnologijo vse postaja vse bolj divje in vse bolj fanovsko. Odnos med ustvarjalci, ustvarjalkami in fani se zaostruje. Raziskovalni novinar Lenart J. Kučić in Luka Lah iz skupine Matter, bosta nocoj skušala ne razočarati fanov.

O Idiotu in fanih je poizvedovala vajenka Vesna.

 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.