Kakšno demokracijo hočemo?

Kulturna ali glasbena novica
11. 3. 2013 - 14.05

Ta teden so na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani takoj začeli z nadaljnjo refleksijo in poskusom artikuliranja politične krize in zahtev vstajnikov. Ob 10. uri je v organizaciji Delavsko-punkerske univerze potekala okrogla miza o tem, kakšno demokracijo potrebujemo v Sloveniji. Poseben gost je bil Yiannis Bournous, predstavnik grškega heterogenega gibanja Syriza, ki se bori proti krizni diktaturi. Več o debati nam je povedal moderator, prof. Andrej Kurnik:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

____

 

Več o dotični okrogli mizi boste lahko slišali ob 17. uri v oddaji Offsajd. Ob polnoči pa lahko prisluhnete posnetku skoraj celotne debate, ki se bo predvajal v okviru oddaje Indoktrina. Če od skrbi zaradi krize evroobmočja in kapitalizma ne morete spati in bi se radi aktivno vključili v premišljevanje o tem, kam in kako naprej, vas DPU in založba Sophia vabita na kolokvij ob izidu novega prevoda Marxovega Kapitala, ki bo potekal 13. in 14. marca v Španskih borcih. O brezčasnosti tega dela in njegovi izraziti aktualnosti smo se pogovarjali z enim od organizatorjev dogodka, Rokom Kogejem:

____

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

____

 

Nadaljujemo s spodbudno novico, in sicer SNG Drama danes ob 20. uri vabi vse brezdomce na brezplačen ogled gledališke predstave Nežka se moži. Poudariti je treba, da so za brezposelne osebe vse gledališke predstave v Drami vedno brezplačne. Posebnost današnje predstave je v tem, da bo organizirana posebej za brezdomce, saj bodo na ta način po besedah umetniškega vodje, Edvarda Milerja, brezdomci dobili motivacijo, da gledališče obiščejo tudi v drugih terminih, s tako imenovano redno publiko. Upajmo, da njegov optimizem drži in da se bodo brezdomci lahko počutili kot zaželeni gostje našega najbolj elitnega gledališča.

 

 

Kulturne novice je pripravila Tjaša Mislej.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

organizator okrogle mize s predstavnikom syrize ni bil DPU temvec FDV in TRS.

Res je. Prišlo je do napake. Popravljam informacijo, in sicer sta dogodek organizirali  Fakulteta za družbene vede in pa društvo Gibanje za trajnostni razvoj Slovenije (TRS). Hvala za opozorilo in se opravičujem za napako.

Tjaša Mislej

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness