kulturni dogodki po študentsko

Kulturna ali glasbena novica
19. 5. 2015 - 15.10

Z nastopom študentskih pevskih zborov se je danes ob 10. uri zjutraj odprl 6. sejem akademske knjige Liber.ac. Gre za tridnevno prireditev, katere glavni del zajemajo prav knjižne stojnice različnih univerzitetnih založb in knjigarn. Pester bo tudi spremljevalni program. O Liber.ac-u smo se pogovarjali s prodekanom za znanstvenoraziskovalno delo, gospodarske zadeve in organizacijo delovanja Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Predragom Novakovićem. Kako se sejem akademske knjige razlikuje od ostalih knjižnih sejmov?
Izjava se nahaja v posnetku oddaje.
Program v prihodnjih treh dneh v Foersterjevem parku za filozofsko fakulteto bo precej pester:
Izjava se nahaja v posnetku oddaje.
Kako se letošnji 6. sejem akademske knjige Liber.ac razlikuje od preteklih?
Izjava se nahaja v posnetku oddaje.
Park za filozofsko fakulteto bo oživljen do 21. maja. V primeru slabega vremena pa bo dogajanje preseljeno v stavbo filozofske fakultete.

 

***

Danes pa se bo dogajalo še na eni večjih ljubljanskih fakultet, na fakulteti za družbene vede. Tam se bo ob 18. uri odvila okrogla miza Kdo se boji gledališča? Reflektirali bodo družbeno vlogo gledališča na primeru uprizoritve Jugoslavija, moja dežela, ki smo jo na Radiu Študent že recenzirali. Študentska sekcija Slovenskega društva za odnose z javnostmi je zbrala nekaj mnogokrat slišanih imen, ki se bodo zbrala v veliki dvorani na FDV-ju. Okroglo mizo bo vodil Bojan Emerišič, sodelovali pa bodo soustanovitelj Mini teatra in ravnatelj Drame Hrvatskog narodnog pozorišta v Zagrebu, Ivica Buljan, ravnatelj SNG Drame in igralec Igor Samobor, igralec, sodelujoč tudi v predstavi Jugoslavija, moja dežela, Marko Mandić, profesorica na FDV-ju, Tanja Oblak Črnič, in doktorska kandidatka Deja Crnović.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Večinoma sami predstavniki moči na okrogli mizi o gledališču, pa nobenega resnega strokovnjaka? Mogoče bi bil boljši naslov okrogle mize Koga se bojijo oni?

Ya rayah win msafar trouh taaya wa twali.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness