Kva smo fini

Kulturna ali glasbena novica

Cenjeno poslušalstvo. Že tisočletja kulturno kultiviramo oziroma gojimo človeške dejavnosti in simbolične strukture, ki dajejo takim in drugačnim aktivnostim pomen. In brez brige. Tretji dan v tednu nam je vzgojil kar precej tega, zgoraj navedenega, kulturnega in aktivnega. Za intro:

Gojimo študentske boje na Balkanu.

Gojimo eksperimentalna filmska dela.

Gojimo komunizem po letu 1989.
 

Naj razjasnimo.

Numero uno: ob 16. uri na Filozofski fakulteti otvoritev mednarodne konference »Povezani onkraj Bolonje - Študentski boji na Balkanu«. Povabljeni so predstavniki študentskih organizacij, ki delujejo na območju Balkana; bonus avstrijski kolektiv. Skupaj bodo razglabljali o študentskem organiziranju, stanju visokega šolstva ter možnostih skupnega progresivnega delovanja. Od Vardara do Triglava – ajmo!

Numero due: ob 19.30 bo v Trubarjevi hiši literature potekal pogovor z mednarodno priznanim publicistom, filozofom, literarnim in političnim kritikom Gášpárjem Miklošem Tamášem. Človek je izdal knjigo z naslovom Komunizem po letu 1989: Razprave o razredni teoriji, realsocializmu in Vzhodni Evropi. V Sloveniji smo jo prevedli in izdali pri založbi Sophia. Gre za analizo postfašizma, ki ključni problem najde v strukturnih značilnostih delovanja sodobnega kapitalističnega gospodarstva in neoliberalne države. In to neodvisno od tega, kdo se znajde v vladi. Na Radiu Študent se nam obeta tudi intervju s Tamašem, nocoj pa se pripravite na Trubarjevo hišo literature ob 19:30. Imajo tudi čaj.

 

Numero tre: Cankarjev dom ob 20. uri – otvoritev razstave Razstava 107/30: ustavljeni čas – podobe iz filma skupine W.O.R.M.S., ki je med letoma 1983 in 1996 delovala na presečišču različnih umetniških disciplin. Miha Colner, ki je prispeval besedilo o razstavi, nam je zadevo tudi malo bolj razsvetlil. Pa prisluhnimo.

Najprej nekaj več o njihovi estetiki:

izjava

 

In kakšno atmosfero lahko pričakujemo?

izjava

 

In toliko o tem. Hajzlerca over and out.

 

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness