Kva smo fini

Audio file

Cenjeno poslušalstvo. Že tisočletja kulturno kultiviramo oziroma gojimo človeške dejavnosti in simbolične strukture, ki dajejo takim in drugačnim aktivnostim pomen. In brez brige. Tretji dan v tednu nam je vzgojil kar precej tega, zgoraj navedenega, kulturnega in aktivnega. Za intro:

Gojimo študentske boje na Balkanu.

Gojimo eksperimentalna filmska dela.

Gojimo komunizem po letu 1989.

 

Naj razjasnimo.

Numero uno: ob 16. uri na Filozofski fakulteti otvoritev mednarodne konference »Povezani onkraj Bolonje - Študentski boji na Balkanu«. Povabljeni so predstavniki študentskih organizacij, ki delujejo na območju Balkana; bonus avstrijski kolektiv. Skupaj bodo razglabljali o študentskem organiziranju, stanju visokega šolstva ter možnostih skupnega progresivnega delovanja. Od Vardara do Triglava – ajmo!

Numero due: ob 19.30 bo v Trubarjevi hiši literature potekal pogovor z mednarodno priznanim publicistom, filozofom, literarnim in političnim kritikom Gášpárjem Miklošem Tamášem. Človek je izdal knjigo z naslovom Komunizem po letu 1989: Razprave o razredni teoriji, realsocializmu in Vzhodni Evropi. V Sloveniji smo jo prevedli in izdali pri založbi Sophia. Gre za analizo postfašizma, ki ključni problem najde v strukturnih značilnostih delovanja sodobnega kapitalističnega gospodarstva in neoliberalne države. In to neodvisno od tega, kdo se znajde v vladi. Na Radiu Študent se nam obeta tudi intervju s Tamašem, nocoj pa se pripravite na Trubarjevo hišo literature ob 19:30. Imajo tudi čaj.

 

Numero tre: Cankarjev dom ob 20. uri – otvoritev razstave Razstava 107/30: ustavljeni čas – podobe iz filma skupine W.O.R.M.S., ki je med letoma 1983 in 1996 delovala na presečišču različnih umetniških disciplin. Miha Colner, ki je prispeval besedilo o razstavi, nam je zadevo tudi malo bolj razsvetlil. Pa prisluhnimo.

Najprej nekaj več o njihovi estetiki:

izjava

 

In kakšno atmosfero lahko pričakujemo?

izjava

 

In toliko o tem. Hajzlerca over and out.

 

 

Kraj dogajanja

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.