Maketa Škofjeloškega pasijona in pogovor z Bojano Kunst

Kulturna ali glasbena novica
23. 2. 2015 - 15.15

Za današnji klavrni ponedeljek ne bi mogli reči niti tega, da ga bistveno olepša bogato in številno kulturno dogajanje. Gledano globalno velja omeniti, da je bila v Dvorano slavnih tekstopiscev sprejeta Cindy Lauper in še ene prespane oskarje. V našem lokalnem okolju poleg začetka Festivala gorniškega filma Domžale, ki ga bo otvoril film »Ostal boš kmet«, ki se dogaja v tirolskem Hribovju, velja omeniti še dva kulturna dogodka, ki se jima bomo podrobneje posvetili.

V ljubljanski Galeriji Škuc se ob šestih zvečer prične še en pogovor z Bojano Kunst o njeni odmevni knjigi »Umetnik na delu«. Več o konceptualni zastavitvi samega pogovora in aplikaciji teoretskih postavk knjige na konkretno aktualnost današnjega umetniškega dela in življenja, nam bo povedal moderator pogovora in umetniški vodja Galerije Škuc, Vladimir Vidmar:

IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU ODDAJE

Na Slovenskem gledališkem inštitutu so danes dopoldne predstavili novo taktilno maketo Škofjeloškega pasijona, ki bo postala del muzejske zbirke in omogoča, da postane pristno doživetje tega dogodka, predvsem preko tipalnega čuta, dostopno tudi za slepe in slabovidne. Več o namenu makete in materialnih karakteristikah figuric in stavb nam bo povedala vodja omenjenega inštituta, Mojca Jan Zoran:

IZJAVA SE NAHAJA V CELOTNEM POSNETKU ODDAJE

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness