Morje ali Meta

Kulturna ali glasbena novica
10. 9. 2018 - 15.10

Divji vikend lahko z naskokom podaljšate na soncu, morju in filmih. Danes se namreč v Portorožu začenja že 21. edicija Festivala slovenskega filma. Do 15. septembra bo predvajanih 110 filmov, prvi dan pa je simbolično posvečen režiserju Tugu Štiglicu - prejel bo namreč Badjurovo nagrado za življenjsko delo. Le kaj bi namreč brez obeh delov Poletja v školjki in filma Tantadruj!

Danes pa je tudi zadnji dan praznovanja 25. obletnice Avtonomne kulturne cone Metelkova. Za začetek oznanjamo, da se bodo odprli ateljeji v Galeriji Alkatraz, in sicer stavbe Pešci, Garaže in Hlev. V njih delujejo umetniki: Rok Barborič, Julij Borštnik & Katja Oblak & Goran Medjugorac, Boštjan Drinovec, Borut Korošec, Marko A. Kovačič, Vladimir Leben & Iskra Beličanska & Matej Bizovičar, Miroslav Matek, Jaka Mihelič, Boštjan Novak, Miha Perne, Miran Pešič, Dejan Pfeifer in Maja Pučl.

V Galeriji Alkatraz pa se bo ob 18.00 predstavil umetnik Uroš Weinberger, ki na Metelkovi deluje že enajst let, potem ko je leta 2006 na javnem razpisu dobil ateljejski prostor v stavbi Garaže na Metelkovi. Katera je največja razlika med letoma 2006 in 2018 za umetnike? Odgovarja Uroš Weinberger.

Izjava

Katere so bile ključne spremembe, ki so vplivale na vaše delo? Odgovarja Uroš Weinberger.

Izjava

Kustosinja Jadranka Plut v napovedniku razstave govori o zgodovinskem spominu, tudi v povezavi z Orwellom in njegovim romanom 1984, pa o utopiji in antiutopiji. Zakaj se te teme vseskozi vračajo v umetnost? Odgovarja Weinberger.

Izjava

Razstava XI. se bo odprla danes ob 20.00 v Galeriji Alkatraz, ob 21.30 se bo v Galeriji Channel Zero odprl še njen drugi del.

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness