Ne bomo jamrali, ampak …

Kulturna ali glasbena novica
3. 2. 2017 - 15.10

Na današnji seji Nacionalnega sveta za kulturo se je izkazalo, da je glavni problem javne kulturne infrastrukture plesen. Ta napada arhive in muzeje. Sicer je poleg večnega problema pomanjkanja denarja prisotna tudi prostorska stiska. Udeleženi iz različnih kulturnih institucij predvsem ne želijo jamrati in ostajajo optimistični. Tudi po tem, ko so znižali potrebno financiranje na 95 milijonov. Direktor arhiva Bojan Cvelfar lepo povzema jamranje predstavnikov institucij.

Izjava

 

Še leta 2017 se pogovarjajo o neuspešnem kulturnem turizmu, ki je našel prostor v prispevkih skoraj vseh udeleženih. Iz govora Dragana Matića se zdi, da je to čisto nova stvar.

Izjava

 

 

Poudarja ga tudi državna sekretarka Damjana Pečnik, ki kulturno dediščino kot pomemben element umešča v turizem.

Izjava

 

 

Izgleda, da se samo direktor zavoda za varstvo kulturne dediščine Jernej Hudolin zaveda, da je kulturni turizem star vsaj toliko kot Eifflov stolp. Še vedno pa mu posveča veliko pozornosti.

Izjava

 

 

Glavne ugotovitve seje so bile, da so projekti v glavnem nedokončani in ni vlagateljev, saj se jim denar ne povrne. Na hitro so za to zakrivili krizo. Direktor arhivov se zaveda, da sami niso zanimivi za vlagatelje, splošno nezanimanje je pedagoško predstavil minister Anton Peršak.

Izjava

 

Predsednica Nacionalnega sveta za kulturo Uršula Cetinski je na seji izvedela veliko novega, nam pa se je le potrdil sum, da nimamo dovolj denarja in turistov.

 

Jutro je na kulturnem ministrstvu preživela vajenka Ana.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentarji

Cetinski, petelina na svobodo - takoj.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness