O trolih in terorizmu, o Japonski in med vrsticami

Kulturna ali glasbena novica

Drago poslušalstvo, po štirih že skuhanih, spitih in prebavljenih kavah lahko rečemo samo to, da bomo v okviru današnjih Kulturnih novic šli direktno na samo stvar in samo na stvar samo. Namreč: trije dobri dogodki so pred nami. Čez dan so razporejeni kar spodobno, pa še različni so po vsebini do te mere, da se ne bi smelo biti težko odločiti, komu ali čemu posvetiti svoj dragoceni življenjski čas, svojo pozornost in - da ne rečem - koncentracijo.

Ampak, kot smo rekli, gremo direktno na stvar samo.

Prvo kot prvo predlagamo pogovor s prevajalcem Iztokom Ilcem v Narodnem muzeju Slovenije. Tematika: Japonska – zgodnje edo obdobje, zgodovina krščanstva na Japonskem in stiki med Japonsko in Evropo v 17. stoletju. Vse to pa skozi roman Samuraj iz daljnega leta 1980, ki pri nas bojda ni zadosti obdelan, zaradi česar se mu je posledično namenilo zelo malo zgoraj omenjene pozornosti in bralskega mišljenja. Ura bo sedemnajsta. Z Iztokom Ilcem pa se bo pogovarjal dr. Luka Culiberg.Dalje, v Tovarni Rog – naš radijski sodelavec Muanis Sinanović s predavanjem Teroristi vs. troli. Sinanović bo izhajal iz predpostavke, da družba kljub temu, da obstaja razredni boj, ne obstaja. Nadaljeval bo preko trolov, Deleuza, terorizma in nasilja, kako pa bo zaključil, bomo videli in slišali ob 19. uri v Živko Skvotcu.

In za konec, kot se spodobi za večerne ure, ob osmih – Irena Tomažin v Projektni sobi SCCA Ljubljana na Metelkovi 6. Gre za zvočno intervencijo in performans oziroma zvočni dialog z video in knjižnim gradivom SCCA z naslovom Glas med vrsticami. Ireno Tomažin smo povprašali, kaj lahko nocoj pričakujemo, kar nam je tudi povedala:

izjava

In kakšna bo atmosfera ?

izjava

Tako. Zdaj pa skvotat radijski balkon, ter razmišljat o rogovih - manj živčno a ob peti kavi,  gre Hajzlerca.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness