Simon Kardum o jutrišnjih ukrepih

Kulturna ali glasbena novica

Včeraj dopoldan se je na novinarski konferenci prvič po izbruhu pandemije predstavil novi minister za kulturo Vasko Simoniti. Simoniti je v politiko aktivno vstopil s kandidaturo na državnozborskih volitvah leta 2000, kasneje pa se je uveljavil kot vodja kampanje Barbare Brezigar na volitvah za predsednico republike dve leti kasneje. Leta 2004 je bil med ustanovnimi člani Zbora za republiko, med letoma 2004 in 2008 pa je bil minister za kulturo v vladi Janeza Janše

Na včerajšnji tiskovni konferenci je Vasko Simoniti prvič po izbruhu pandemije predstavil vladne ukrepe. Komentiral jih je direktor Kina Šiška in nekdanji zaposleni na ministrstvu za kulturo, Simon Kardum:

Izjava

Trenutno se spreminjanje in dodajanje amandmajev k posameznim členom interventnega zakona, o katerem bo državni zbor predvidoma odločal jutri, še dogaja. Kardum v besedilu opaža še nekaj problemov:

Izjava

Kardum opozarja tudi, da še ni jasno, kaj se bo zgodilo z javnim sektorjem, ki prihodke pridobiva na trgu. Gre za problem, s katerim se soočajo tudi v Kinu Šiška. Oni in njim podobni zavodi določen del svojih prihodkov namreč dobivajo iz lastne blagajne. Povsem drug problem pa so mediji. Pri njih je največji problem umanjkanje profita s strani naročanja oglasov. Kardum:

Izjava

Simon Kardum nadaljuje z napovedmi za prihodnost:

Izjava

Kardum za konec predlaga, da država uveljavi določene odpustke in premik določenih obveznosti v naslednje leto. 

Več bo znano jutri po seji državnega zbora. Posamezniki in institucije na področju kulture ter tudi ostali pa lahko le upajo, da bo tudi finančna slika predstavljena transparentno. Zaenkrat teh podatkov vlada še ni podala. Vabimo vas tudi k poslušanju celotnega pogovora s Simonom Kardumom, ki je objavljen na spletni strani Radia Študent.

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.