Sonica in HAIP festivala

Kulturna ali glasbena novica
28. 11. 2012 - 14.15

Včeraj smo se mudili na otvoritvi festivala tranzitornih umetnosti „Sonica“ v kinu Šiška, kjer so nam med drugim postregli tudi s performansom Tomaža Groma „Privid, prisluh”. Avtor pravi, da je to “delo v nenehnem nastajanju. Je soočanje neprisotnih, tehnološko reproduciranih izvajalcev z neposredno prisotnostjo glasbenika v koncertnem kontekstu.” Performans bi lahko opisali kot koncert s štirimi video projekcijami in enim glasbenikom, a včeraj se je slišalo  takole:

-------

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

-------

Letošnja tema festivala “Sonica” je Tretja kultura. Danes in jutri bo v Atriju ZRC-ja SAZU potekal “Artist Talk simpozij” z naslovom Tretja kultura, pri pripravi katerega je s festivalsko ekipo sodeloval Alexei Monroe. Simpozij bodo popestrile delavnice in projekcija eksperimentalnih filmov. Obenem so v kinu Šiška na ogled tudi različne inštalacije. »Sonica se ukvarja s tranzitorno ali prehodno umetnostjo oziroma s povezavo različnih medijev v nove izrazne celote.
Festival traja še do petka, jutri pa se že začne festival »HAIP«, ki bo trajal do konca tedna. O festivalu nam je več povedal umetniški vodja pričujočega festivala - Vuk Čosič: 

------

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

------

Razen na teh dveh lokacijah - Kiberpipa in  Behemot knjigarna v Mestnem muzeju, se znotraj festivala »HAIP« jutri odpre tudi razstava »Draga umetnost« v Muzeju sodobne umetnosti Metelkova. Razstavo prireja kuratorski kolektiv WHW iz Zagreba. Pogovorili smo se z eno izmed kuratork, Natašo Ilić:

------

Izjava se nahaja v celotnem posnetku oddaje.

------

Po festivalih Vas je zapeljala Iva A. Boras.

 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.