tehnični postopki

Kulturna ali glasbena novica
15. 4. 2015 - 13.35

Današnji dan v Kinu Šiška bo posvečen fotografiji. Oddelek za fotografijo VIST – Visoke šole za storitve organizira celodnevno serijo dogodkov FOTO VIST 2015: Tehnike in postopki. Vsi dogodki so odprti za laično in strokovno javnost in so brezplačni. O namenu organiziranja takšnega dogodka smo se pogovarjali s Petrom Rauchom, organizatorjem in višjim predavatelju na VIST:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Že ob desetih zjutraj so se začele delavnice na temo foto knjige, fotografije ulice, izdelovanja fotografij iz mokrega kolodija in nekaj drugih starih postopkov. Ena od delavnic pa je usmerjena tudi v prihodnost, na njej se bodo namreč ukvarjali s prenosom fotografije nazaj v tretjo dimenzijo. Iz fotografij se bodo tako generirali razstavni 3D-modeli. Kaj bo sledilo delavnicam?

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Temu bo sledil še video-glasbeni performans Nitza in Boštjana Božiča s študenti VIST. V zgornjem nadstropju pa se bo odprla tudi enodnevna razstava fotografskih knjig, revij in zinov. Petra Raucha pa smo povprašali tudi, kakšno je trenutno stanje glede trendov v fotografiji v Sloveniji:

Izjava se nahaja v posnetku oddaje.

Avtorji: 
Institucije: 
Kraj dogajanja: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.