Umetnost: Voda in abstrakcije

Kulturna ali glasbena novica
22. 1. 2013 - 14.15

Pozdravljeni, poslušalke in poslušalci, v umetniško obarvane kulturne novice. V Cankarjevem domu bo danes, ob 20. uri, otvoritev razstave Herberta Nussbaumerja z naslovom Vodne zgodbe in druge slike. Nussbaumer v svojem fotografskem delovanju problematizira odnos subjektivnost-objektivnost in vodi gledalca v ustvarjanje lastne stvarnosti. Skratka, globoka umetnost še bolj globokega mišljenja resničnosti. Avtorja so pač navdihnile globine Tihega oceana – delovanja morja in narave. Če se sprašujete, kako to zgleda v umetniški fotografiji v navezavi na abstraktno slikarstvo, potem vam Cankarjev dom nudi odgovor do 24. februarja.

 

Galerija Vžigalica je mesto, kjer danes hočete biti, če ste pristaš abstraktne umetnosti. Ob 19. uri bo namreč odprtje razstave »Potovanje v nič« Nece Falk. O projektu smo se pogovarjali z avtorico.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

Potovanje v nič kot sopotovanje medijev je opredeljeno tudi kot potovanje v anonimne in abstraktne »ne-dogodke«, v neoprijemljive in fluidne digitalne podobe. Več o tem zopet Falk.

*Izjava se nahaja v posnetku oddaje*

 

Selimo se v Trubarjevo hišo literature, kjer bo danes ob 19.00 na ciklusu pogovorov Gledališče in literatura gostovala Saša Pavček. V pogovoru s Katjo Šulc bo omenjena igralka, pesnica, dramska pisateljica in predavateljica razložila, kako se v njenem svetu prepletajo pisane in govorjene besede.

 

To je od umetnosti in kulturnih novic za danes vse – vse je za vas pripravil Aleš M.

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness