Svakog ghosta / tri dana dosta

Oddaja

A: Razkroj pisateljev in s tem neizogibno povezana patetika ni edina možnost – množico pisalnih strojev takoj po njihovem izumu zasedejo jate strojepisk, ki jim v tej novi sintezi ni potrebno ničesar žrtvovati ali obžalovati, zlahka postanejo kiborginje v morju strojnomedijskega šuma: tajnice, zapisnikarke, telefonske operaterke … in milenijke 21. stoletja, neločljive od pametnih telefonov.

B: Heglovsko razumarstvo o resnicah in mnenjih se vpričo Napoleona na konju tako ali tako sesuje vase, takoj ko namesto Weltgeista rečemo Zeitgeist. Zeitgeist je pač vselej na konju, right?

Kolar: Nekje na severu Nemčije sva z Andrejem Tomažinom nekemu konju prekinjala semenovode. Ne vem, kdo je naročil operacijo niti kako sva se znašla na tistem kraju. Bilo je hladno, megleno jutro, stala sva sredi globokega blata, sredi pokrajine, ki je spominjala na razpotegnjen travnik, na obzorju pa se je prelamljala komaj vidna gorska črta. Konju je bilo ime Hegel in je tehtal skoraj dve toni.

Artwork: Kladnik & Neon

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Da duhovi obstajajo, je empirično dokazano in sicer recimo v Sloveniji obstaja 624 duhov.

Vir: statistični urad RS http://www.stat.si/imena_baza_priimki.a ... =duh&spol=

Pozdravljeni!

radi bi naredili prizidek k stari hiši, vendar v tem starem delu hiše, ki je že od leta 1892 po pripovedi straši. partner temu verjame, zato koga naj pokličemo, da bi te duhove pregnal?
Ker nam je všeč lokacija hiše bi najraje tam naredili prizidek.
Problem je le ta preteklost, ki jo nosi hiša iz roda v rod.
Kako in koga nam predlagate z vašimi izkušnjami?!
Hvala vsem za odgovore!

Toplo priporočamo duhovnega priprošnjika Lada Mihaela Florjančiča iz Svetega Antona pri Kopru, ki se "bojuje proti vsem nevidnim duhovnim stanjem sil zla". 1, 2, 3.

Zelo učinkovito je čiščenje z rižem in soljo. Ta solni ritual opravimo vsaj enkrat na leto. Zato potrebujemo grobo, neprečiščeno morsko sol in riž. Sol in riž premešamo ter pustimo stati 24 ur. Preden mešanico raztresemo po stanovanju, se zavarujemo na energijski ravni. Okoli sebe si zamišljamo varovalni ščit bleščeče barve, zapremo usta, jezik potisnemo na nebo, odpremo okna in na glas izrečemo prošnjo, da vsa nam nepotrebna in škodljiva energija zapusti stanovanje. Mešanico potresemo po vsem stanovanju ali hiši, kot da bi sejali. Če je mogoče tudi za omarami, pod posteljami, mizami in po vseh vogalih. Pomembno je, da očistimo vso stanovanje ali hišo naenkrat. Tako raztreseno mešanico pustimo ležati 24 ur, nato jo pometemo ali posesamo ter povsem odstranimo iz stanovanja. Takoj jo odnesemo v smeti. To velja tudi za vrečko iz sesalnika. Medtem ko je mešanica raztresena po stanovanju, v njem povsem normalno živimo. V tako očiščenem stanovanju se bomo veliko bolje počutili. Takoj bomo občutili razliko. Za stanovanje, veliko 100 kvadratnih metrov, potrebujemo 10 kg soli in 10 kg riža. Zelo pomembno je, da se po solnem ritualu tudi osebno očistimo. Naredimo si kopel in ji dodamo 1 kilogram morske soli in pol kilograma soda bikarbone. To povleče mrtvo orgonsko energijo iz naše aure. V svoji kuhinji denimo nisem mogla sedeti, ko pa sem prvič naredila ta solni ritual, sem lahko. Pomembno je, da pred tem obredom opravimo generalno spomladansko čiščenje stanovanje. Kadar generalno prečistimo stanovanje, se dogaja tudi čiščenje v človeku. Lahko čustveno nihamo kakšen teden dni. Kadar namreč delamo zunaj sebe na prostoru, se dogajajo spremembe tudi v nas. Prav tako pa tudi velja, da če delamo na sebi, začutimo prej ko slej potrebo po spreminjanju svojega okolja.

"zapremo usta, jezik potisnemo na nebo, odpremo okna in na glas izrečemo prošnjo, da vsa nam nepotrebna in škodljiva energija zapusti stanovanje."

kako pa to izvedeš z zaprtimi usti in jezikom na nebu?

Zakaj , fantje moji zlati, ne govorite o današnjem datumu? Pogovarjate se o samih nepomembnih rečeh, ki me zanimajo toliko kot otroško spuščanje gregorčkov po Gradaščici ali juha z vraničnimi žličniki. Dejmo se raje pogovarjat o oveneli solati! Ha, ha ….
Povejte kaj o Mili Khaifa (diplomirani zgodovinarki in bivši pornoigralki), kako ji je grozil ISIS in ji stregel po življenju. Hvala bogu, da je danes ta punca libanonsko- ameriških korenin dobila službo v športni oddaji kot voditeljica. Ali pa povejte kaj o komaj 24-letni Kolumbijki Tatiani Calderon, ki je nova testna voznica v formuli 1. Ali pa o Stormy Daniels ter njenemu vladanju iz postelje! Pa o Bršljankini prijateljici aka Anji RAdaljac, kako je podkurila Pohotnežu!

Namesto tega raje govorite o vozlanju konjevih semenovodov, o odžaganih konjskih glavah in kristalni megli. Zakaj ne raje o Lily Novy ter njeni pesniški zbirki Temna vrata? Felice Bauer in Mileno Jesenko omenjate samo v navezavi s Kafko. Znano je ,da je razkroj pisateljev povezan s patetiko, vendar pa to ni edina možnost – množico pisalnih strojev lahko nadomesti jata strojepisk ali milenijk, neločjivih od svojih pametnih telefonov. Ampak v oddaji bi rad videl žensko gostjo. Če je to v deželi Vinka, Jaka in Anovaka sploh mogoče.

Kdaj bo ta spopad Žižka in Petersona?

»Kot otrok sem sanjal o tem, da bi se znašel v smetnjaku in tako pobegnil od stvari in bi me mama, ne da bi vedela, odnesla ven. Tako bi bil zunaj v črni plastični vreči in poslušal dež ter se počutil prijetno in bi se le želel spati , tovornjak pa bi me odpeljal daleč stran.«

To se bere skor tako kot Marko Pristov, legenda.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness