radioCona REuseCity:ReuseRadio tudi na frekvenci Radia Študent

Oddaja
16. 1. 2014 - 22.30

radioCona REuseCity:ReuseRadio tudi na frekvenci Radia Študent

Četrtek 16. Januarja 2014 od 22.30 do 7.00 na retransmisija in zvočni večkanalni FM eksperiment na 88.8 in 89.3MHz

radioCona na FM frekvenci 88.8MHz je spet v mestu! Tokrat od srede 15. do ponedeljka 20. januarja 2014 vsako noč od cca. 19.15 dalje.
Tudi tokrat bomo z radioCona vzpostavili most sodelovanja in interakcije: in sicer v četrtek 16. januarja 2014 med 22.30 in 7 uro zjutraj z retransimisijo radiijskih in zvočnih umetniških vsebin na valovih Radia Študent.
Da pa retransmisija ne bo samo hladen prevzem radijskih in zvočnih vsebin na drugo frekvenco bosta poskrbela Anna Friz in Brane Zorman, ki bosta ob 23.00 v terminu Godbeni imperializem pričela s kreiranjem FM kompozicije s sočasnim oddajanjem na dveh FM frekvencah širokega dometa (radioCona na 88.4 in Radio Študent na 89.3MHz).

Za popoln užitek in izkušnjo pripravite dva ali več radijskih sprejemnikov in poslušajte enourni večkanalni zvočni radijski eksperiment na elekromagnetnih frekvencah radia Študent in radioCona.

V nadaljevanju do sedme ure zjutraj pa boste slišali izboru daljših radijskih in zvočnih del po izboru Anne Friz, kandaske radisjke in zvočne umetnice.

Še nekaj osnovnih informacij o radioCona REuseCity:ReuseRadio:
Raziskovalno-razstavni projekt radioCona REuseCity:REuseRadio se sočasno odvija na FM frekvenci, v galeriji in v urbanem prostoru. Osredotoča se na paralelni proces možnih uporab mesta in radijskih frekvenc. radioCona REuseCity:REuseRadio povezuje in predstavlja izbor del, ki radijski in zvočni medij prepletajo s krajem, pri čemer je v središče postavljena nočna dimenzija.

radioCona REuseCity:REuseRadio nastaja v sodelovanju s kanadsko umetnico Anno Friz, ki v okviru dvomesečnega rezidenčnega bivanja na različne načine preigrava mesto ponoči (City at Night). Projekt in razstava povezuje domače in mednarodne ustvarjalce na področju radijskih umetnosti. Skupaj z Anno Friz smo povabili še umetnike iz regije, da so na delavnici odkrivali možne pristope soočanja z nočno mestno krajino prek uporabe radijskih tehnologij. Na delavnici so se razvile nove zvočne produkcije. Zato poleg kuriranega izbora kot rezultat delavnice premierno predstavljamo nova dela Marka Batiste, Simona Macuha, Irene Pivka, Marie Papadomanolaki, Mikra, OR poiesis, Vasja Progarja in Braneta Zormana.

www.radiocona.si

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness