O teoriji oblikovanja

Oddaja
11. 7. 2020 - 18.00

Spoštovane poslušalke, spoštovani poslušalci, pozdravljeni v intervjuju Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, v katerem gostimo dr. Barbaro Predan. Dr. Barbara Predan poučuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje, je ambasadorka projekta Design for Europe, soustanoviteljica društva Pekinpah, oblikovalka in direktorica Inštituta za oblikovanje. Je avtorica številnih strokovnih in znanstvenih prispevkov ter štirih knjig s področja oblikovanja. S svojim delom skozi teoretično raziskovanje oblikovalskih metod in vzvodov deluje na področju storitvenega oblikovanja. Prav s takim načinom delovanja v polju oblikovanja lahko po njenem mnenju pretresemo temelje družbe in okolja - s kritičnim raziskovanjem in preizpraševanjem obstoječih oblikovalskih praks.

V intervjuju smo se osredotočili na novovzpostavljene prakse oblikovanja, ki presegajo fizično formo izdelkov, ter preizpraševali prepletenost oblikovanja in novomedijske umetnosti - predvsem, kako le-ta ponuja velik aplikativni potencial pri razvoju storitvenega oblikovanja, kakršnega poznamo danes.

 

Intervju je nastal v sklopu projekta ŠIPK, ki ga Radio Študent izvaja s Fakulteto za medije. Študentske inovativne projekte za družbeno korist (ŠIPK) sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.

Aktualno-politične oznake: 
Avtorji: 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness