Skok v Mlade leve – prvič

Oddaja
11. 9. 2022 - 18.00

V okviru celoletne kritiške delavnice Ulična kritika smo na festivalu Mladi levi med 19. in 27. avgustom izvedli delavnico Skok v ulično kritiko, v kateri smo se pod uredniškim vodstvom Metoda Zupana, Katarine Bogataj in Zale Julije Kavčič ter mentorstvom Sama Oleamija posvetili sprotnemu pisanju kratkih kritiških zapisov. V delavnici, ki je potekala v partnerstvu s festivalom, 13 malce manj ali malce bolj izkušenih pisk in piscev napisalo 25 recenzij in refleksij, ki si jih lahko preberete na spletnem portalu Aplavz [link], ožji izbor desetih prispevkov pa ste lahko slišali tudi v etru Radia Študent

Tri recenzije s festivala Mladi levi
 / 16. 10. 2022
V današnji oddaji bomo Metod Zupan, Katarina Bogataj, Zale Julije Kavčič in Samo Oleami reflektirali našo potopitev v petindvajseto edicijo Mladih levov. Posebno pozornost bomo posvetili pojavom angažirane umetnosti, predvsem žanrom dokumentarnega gledališča in performativnega predavanja ter navedli tako nekatere iz tega vidika problematične predstave kot tudi primere dobre prakse. Oktobra bo pa sledil še šopek treh poglobljenih recenzij predstav s festivala. 

 

*** *** ***

Naslovna fotografija: Luis Guenel Soto, Ébana Garín Coronel – Pohabljeni  / Foto: Nada Žgank

*** *** ***

Pogovor je nastal v okviru modula Skok v ulično kritiko, dela celoletnega programa Ulična kritika. Program poteka pod okriljem Gledališča Ane Monro in v sodelovanju z Radiem Študent ter je sofinanciran s strani Mestne občine Ljubljana. Modul Skok v ulično kritiko je nastal v sodelovanju s festivalom Mladi levi in zavodom Bunker. 

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness