14. 10. 2019 – 16.30

Intimni ponedeljek

Metelkova mesto:

 

Klub Tiffany ob 18:00: Začetni tečaj argentinskega tanga

 

Gala Hala ob 21:00: Intimno: Denis Katanec (HR)

Preproge in blazine po mesecu premora vlečemo iz omare! Najmlajša serialka se po odlično sprejetih krstnih uprizoritvah seli z zelenega letnega vrta na redni program v še intimnejšo sobano Gala Hale.

Zagrebčan Denis Katanec je zagotovo eden izmed najproduktivnejših kantavtorjev v regiji. S svojim prepoznavnim vokalom vodi projekte Denis Katanec Okanagan LTD, FELON in Klinika Denisa Kataneca. Odigral je preko 250 koncertov v regiji, za sabo ima kopico albumov, najnovejši album Klinike je tik pred izidom.

Skrajni čas, da se v najbolj iskreni, solo izvedbi predstavi na samostojnem koncertu v Ljubljani.

Music policy: intimate guitar/vocals/and beyond

Vstopnina: 3€Muska izven:

 

Jazz klub Gajo ob 20:00: Rok Zalokar Trio

Zasedba se bo predstavila s skladbami znanih in manj znanih Jazzovskih mojstrov v inovativnih in vznemerljivih preoblekah. Po koncertu sledi jam session.

 

Čin Čin Tobačna ob 20:00: Jazz Ponedeljek: Klemm, Rukavina & Divjak

Novosadski saksofonist Adam Klemm je magistriral v Gradcu, študiral pa tudi na Sibeliusovi akademiji v Helsinkih. Je vodja Adam Klemm Banda, s katerim je leta 2007 posnel zgoščenko Hot Coolen, leta 2015 dvojno zgoščenko Nostalgija, letos pa album Instant Pleasure. Od leta 2005 živi v Sloveniji, je solist Big Banda RTVS in član umetniškega sveta jazzovskega festivala v Novem Sadu.

Pianist in skladatelj Milan Stanisavljević se je kot mladi klasik ogrel za jazz, ko je slišal Gershwinovo Rapsodijo v modrem. Magistiral je v Gradcu, hkrati pa doštudiral tudi na Fakulteti glasbene umetnosti v Beogradu. Vodi svoj Trio, albuma, ki ju je posnel z njim, pa sta požela odličen odziv občinstva in kritikov. Redno koncertira po srednji evropi in Balkanu, pogosto nastopa tudi kot "sideman" v različnih jazzovskih projektih. Sodeloval je s številnimi uglednimi jazzisti slovenske in mednarodne scene.

Goran Rukavina je tudi diplomiral v Gradcu. Vodi svoj trio in igra v številnih zasedbah. Med glasbeniki, s katerimi je nastopal, omenimo Primoža Grašiča, Roka Goloba, Tamaro Obrovac, Zdenko Kovačićek, Gabi Novak, Matijo Dedića, Tea Colorija, Bruna Mičetiča ... Sodeloval je z uglednimi big bandi (HGM Jazz Orchestra Zagreb, Big Band RTVS, VIP Jazz Festival Big Band Zagreb, Lasse Lindgren Big band, Big Band Dalmatia, Petit Big Band), pa tudi s klasično usmerjenimi orkestri in ansambli (Slovenska filharmonija, Simfonični orkester RTVS, Edin Karamazov Quartet).

- - - - -

Adam Klemm (saksofon)

Goran Rukavina (kontrabas)

Milan Stanisavljević (klaviature)

Ratko Divjak (bobni)

- - - - -

Brez vstopnine

 

klub CD ob 20:00: Zvokotok: neuverBand

Program: Strune+

Iannis Xenakis, Akea (1986), za klavir in godalni kvartet

Xavier Dayer, De Umbris (2010), za flavto in godalni kvartet

Paul Clift, Le détour permet le retour (2011), za elektroniko, video in godalni kvartet

Arturo Corrales, Tulpa (2017), za klarinet in godalni kvartet

Ansambel neuverBand od svojega nastanka leta 2012 sooblikuje vrhunsko ponudbo sodobne glasbe Basla. Desetčlansko zasedbo, ki nastopa v različnih instrumentalnih kombinacijah, sestavljajo nekdanji študenti podiplomskega programa za sodobno glasbo Akademije za glasbo v Baslu. Pod umetniškim vodstvom skladatelja Paula Clifta predstavljajo tematske sporede glasbe 20. in 21. stoletja, pri čemer veliko pozornost namenjajo mladim skladateljem, naročajo dela pri obetavnih ustvarjalcih in bienalno prirejajo natečaj Construct Radiate za najboljše nove skladbe.

Od nastanka je ansambel naročil preko 20 novih del skladateljev iz Avstralije, Francije, Južne Koreje, Švedske, ZDA, Švice ter tudi iz Slovenije, od koder prihajata dve članici, flavtistka Anja Clift in klarinetistka Valentina Štrucelj. Hkrati si prizadevajo širiti obzorja tudi s promoviranjem skladateljev, ki so poznani v svojem mestu, državi, v določenem kontekstu, niso pa še dosegli najširšega občinstva.

V repertoar redno vključujejo tudi klasike glasbe 20. stoletja – leta 2017 so ob sedemdesetletnici Salvatoreja Sciarrina pripravili portretni koncert z dvema švicarskima premierama in nekaterimi manj znanimi skladateljevimi deli.

 

 

CUK Šiška, dvorana Katedrala ob 20:00: ROMANCA, predstavitev nove plošče

Manca Udovič, mednarodno priznana ljubljanska pianistka, ki nas je januarja lani očarala skupaj s hrvaško divo Nino Kraljić, nam bo ob letošnjem povratku v Šiško s spremljevalno zasedbo uveljavljenih glasbenikov predstavila novo poglavje svoje Romance – svoj polnopravni prvenec avtorskih skladb Počasi in previdno, ki bo izšel le nekaj dni pred nastopom.

Na koncertih Romance, glasbene zasedbe pod vodstvom v tujini šolane slovenske pianistke Mance Udovič, odzvanjajo tako mirne klavirske melodije kot pop koračnice, tako jazz balade kot funky ritmi. Zanje poleg Mance skrbijo uveljavljeni slovenski glasbeniki: pevec Uroš Buh (Same babe, Gombač & Kradljivci časa, Josip Bras, Natriletno kolobarjenje s praho, …), basist Jan Gregorka (Magnifico, Momento Cigano, Soul jazz & jaz, Janez Bončina Benč), trobentač Rok Nemanič(Balkan Boys) in bobnar Gašper Peršl(Vlado Kreslin in Mali bogovi, Severa Gjurin, Mia Žnidarič, Oto Pestner, Andrej Šifrer, Elevators).

Na koncertni predstavitvi nove plošče Počasi in previdno, na kateri najdemo devet realistično-romantičnih Mančinih avtorskih skladb v klasično-jazzovski maniri, se bodo Romanci pridružili še godalni kvartet Emona, brass sekcija z Matijo Mlakarjem in Rudijem Javornikom, kitarist Gašper Kržmanc in drugi gostje. Producentski pečat je na plošči pustil Rok Lopatič, koncert pa bo pospremljen s čarobno video animacijo, ki nastaja v sodelovanju z Blažko Jurjavčič. Debitantski album izide 4. oktobra, deset dni zatem pa bo zaživel v naši Katedrali.

Na dan 12 €

s popustom 8 €

 

Teater, razstave, predavanja...:

 

Knjigarna LGL ob 17:00: Skozi tisočere zgodbe

Igralka Polonca Kores bo brala knjigi Zajčkov bralni krožek in Preberi mi zgodbo.

Vstop je prost.

 

SNG Drama:

Veliki oder ob 19:00: Pogovori o ljubezni

 

Slovensko mladinsko gledališče ob 19:30: Nasprotje stvari

Boris Nikitin raziskuje meje med resničnostjo in fikcijo, dokumentom in njegovim ponaredkom, in te kategorije najraje požene v zrak. Poigrava se z retoriko in propagandističnimi sredstvi. Najprej se s fašistoidnim diskurzom na odru poistovetiš, v naslednjem trenutku te že spreletava srh, da si mu nasedel, potem se vprašaš, kako se je to zgodilo. Kakšna resničnost je pravzaprav reprezentirana na odru? Kategorije so zabrisane, vse je postavljeno pod vprašaj.

Režija: Boris Nikitin

Igrajo: Primož Bezjak, Janja Majzelj, Ivan Peternelj, Blaž Šef, Stane Tomazin

Vstopnina: 15,50 EUR / 9,50 EUR (dijaki, študentje, upokojenci)

 

MGL (Veliki oder) ob 19:30: Kresnice

Hrvaške dramatičarke Tene Štivičić (1977) slovenskemu gledališkemu občinstvu ni treba posebej predstavljati, saj so bile pri nas doslej odmevno uprizorjene že tri njene drame, nazadnje 3 zime leta 2016 na velikem odru MGL. Gre za prodorno avtorico, ki živi in ustvarja v Londonu, s svojimi igrami pa dosega zavidljiv mednarodni uspeh. V svojih delih se pogosto ukvarja s tematiko migracij, tudi v Kresnicah.

Prizorišče Kresnic je mednarodno letališče, ki po eni strani simbolizira lahkotnost potovanja in svobodo gibanja, po drugi strani pa se iz varnostnih razlogov vzpostavlja kot strogo nadzorovano območje neštetih pravil in prepovedi. Ko se nad letališčem hipoma zaostrijo vremenske razmere in se promet na njem zaradi snežnega meteža popolnoma ustavi, se rutinski letališki vrvež umiri, tako uslužbenci kot potniki pa začnejo odkrivati svoje usode in med seboj navezovati odnose. Dejstvo, da se na letališču tokrat ne bodo zadržali le začasno, jim podeli dramski fokus in izostri njihove individualne poteze.

V igri nastopa več dramskih oseb, parov oziroma skupin: nekdanja ljubimca, uspešna pisateljica in propadli novinar, ki se nista videla 20 let, se zaradi zastoja na letališču povsem naključno znova srečata; zakonski par, ki ima resne težave z alkoholom, odhaja na abstinenčni dopust na idilični Barbados; starec, ki se je odpravil na nenapovedan obisk k sinu na Florido; mlada Rusinja, ki namerava na drugi strani Atlantika postati au pair … Zaradi zastoja se njihovi prvotni načrti vsaj do neke mere spremenijo, dejstvo, da so se srečali, pa tako ali drugače vpliva na njihovo nadaljnje življenje.

 

Stara mestna elektrarna ob 20:00: Maja Delak: Samo za danes

Gibalna predstava

"Nova predstava Maje Delak in njenih soplesalk je polna gibalne tišine. Zahteva čuječega gledalca, ki zmore prisluhniti subtilnim sporočilom giba, ki raziskuje samega sebe." - Ana Rozman

Maja Delak po solu Kaj če (2013) in večletnem delovanju v kolektivu Tatovi podob pričenja s koreografijo pentagrama ustvarjalk različnih generacij. Samo za danes je navidezno počasna instantna kompozicija, kjer avtorice pogledu namerno izpostavljajo manj vidne, manj očitne materialnosti, telesnosti, stanja. V preminjajočem in ponovno nastajajočem prostoru zvočnih pokrajin je izhodiščni princip sprotno pogajanje in dogovarjanje različnih gledišč, tudi z občinstvom. O gibu in gibanju, občutju lastnih identitet, o odraščanju in staranju ni mogoče razmišljati ločeno od telesa. V prepletu raznolikih izkušenj, podob in tem vsake ustvarjalke posebej in vseh skupaj se čut za čas razpira telesno. Staranje je vedno sveže, vedno je treba spihati novo plast prahu, odgrniti ovoj, ki zakriva ekscesne nevidnosti… Če je za Starko v pesmi Mine Loy preteklost razpadla, prihodnost nedostopna in sedanjost bolečina, se ustvarjalke soočajo z življenjem kar se da optimistično. Bivanja ni mogoče uokviriti, predstavo pa je.

Snovanje in koncept: Maja Delak

Soustvarjalke in izvajalke: Anja Bornšek, Maja Delak, Snježana Premuš, Kristýna Šajtošová, Urška Vohar

Oblikovanje zvoka in glasba: Luka Prinčič

Oblikovanje prostora in kostumov: Ajda Tomazin

Dramaturginja: Maja Šorli

Oblikovanje svetlobe: Janko Oven

Tehnična pomoč: Igor Vuk

Oblikovanje maske: Tinka Prpar

Fotografija: Nada Žgank

Prevodi: Katja Kosi

Oblikovanje: Špela Drašlar

Izvršna produkcijaSabina Potočki

Vstopnina: 10 EUR, 7 EUR (dijaki, študentje, upokojenci)

 

Maribor:

Lutkovno gledališče, Mala dvorana ob 19:00: PREVODNI PRANGER, RUSKI VEČER

KUD Pranger v skladu z že uveljavljenim Prangerjevim formatom ustanavlja Prevodni Pranger, festival prevodne kritike. Festival bo prinašal vznemirljive refleksije prevodov romanov, kratkih zgodb, otroške in mladinske literature, esejistike, dramatike, teorije in poezije.

selektorica Jelka Ciglenečki, diskutantka Andreja Kalc

prevajalka iz ruskega jezika: Urša Zabukovec

Izbrani deli:

Tatjana Tolstoj: Mjausk (Društvo slovenskih pisateljev, FSK, 2016), roman, 334 str. (Кысь)

Fjodor M. Dostojevski: Nespodobna anekdota (Študentska založba, 2007), novela, 115 str. (Скверный анекдот)

 

- - - -

 

Galerija Instituta "Jožef Stefan" ob 18:00: Jiri Bezlaj - Lirični kolaži

Vabljeni na likovno in kiparsko razstavo pesnika, pisatelja in kiparja Jiřija Bezlaja, ki  se v enaindvajsetih kolažih ukvarja tako z vsebino kot z medijem podobe in oboje poskuša uravnoteženo spojiti v enovit likovni izraz.

Je nenehno pod težo sprememb, a ko odloži vse, je tišina, praznina, vse pride in odide. Lik in beseda, nekje vmes je poetično ravnovesje. Razstavo je pomenljivo naslovil Lirični kolaži in s tem tudi nakazal svojo izhodiščno konceptualno zasnovo razstavljenega projekta.

Brez vstopnine

 

Galerija Kresija ob 18:00: 10 let igrive arhitekture

Center arhitekture Slovenije: 10 LET IGRIVE ARHITEKTURE

otvoritev: ponedeljek, 14. 10. 2019, ob 18. uri

14.10. – 6.11. 2019

Galerija Kresija

10 LET IGRIVE ARHITEKTURE je pregledna razstava izobraževalnega programa o arhitekturi, prostoru in oblikovanju. Program Igriva arhitektura s sodobnimi metodami učenja z izkušnjo podpira razvoj kritičnega in kreativnega mišljenja ter ponuja kakovostne in zanimive postopke za razumevanje arhitekture, prostora in oblikovanja v formalnih in neformalnih izobraževalnih okoljih. Prilagojen je različnim starostnim skupinam kot tudi otrokom s posebnimi potrebami. V okviru programa potekajo številne dejavnosti doma in v tujini, delavnice za otroke v vzgojno-izobraževalnih ustanovah, izobraževanja za učitelje, vsakoletni natečaji ob mednarodnem dnevu habitata, priprave didaktičnih materialov in priročnikov. Delavnice potekajo v muzejih, galerijah in knjižnicah, tehniški dnevi pa po vrtcih, osnovnih in srednjih šolah po celotni Sloveniji.

Brez vstopnine

 

Galerija Janeza Boljke, Gornji trg 16 od 18:00: Semena palestinske prihodnosti

Fotografska razstava

Kako mladi v Palestini dojemajo sami sebe? Kako živijo svoja življenja, o čem sanjajo in kaj si želijo za prihodnost? Z razstavo Semena palestinske prihodnosti želimo prikazati delček življenja mladostnikov v Palestini in njihova razmišljanja o zgornjih vprašanjih. To ni raziskava o palestinskih mladostnikih ali holistična reprezentacija njihovih življenj. Gre za umetniški projekt, mozaik slik in zgodb o tem, kako razumejo sami sebe ter kraj in čas, v katerem živijo.

Otvoritev razstave je hkrati otvoritev Kulturne ambasade Palestine 2019, ki je letos posvečena mladim.

Sledila bo manjša pogostitev.

Brez vstopnine

 

- - - -

 

3. Dnevi slovenske muzikologije:

Slovensko muzikološko društvo v letu 2019 pripravlja tretje Dneve slovenske muzikologije, v okviru katerih predstavlja dejavnosti in dosežke muzikološke stroke ter izpostavlja nekatera vprašanja, s katerimi se ta čas sooča slovenska glasba. Letošnja prireditev je posvečena stoletnici Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, kjer od leta 1962 deluje tudi Oddelek za muzikologijo. Osrednji dogodek bo tako muzikološki simpozij Preučevanje glasbe na Slovenskem nekoč in danes, na katerem bodo slovenski muzikologi in etnomuzikologi spregovorili o raziskovanju slovenske glasbene preteklosti in sedanjosti ter izpostavili nekatera aktualna raziskovalna področja, gostujoči predavatelj dr. Thomas Hochradner z Univerze Mozarteum v Salzburgu pa bo v predavanju Še vedno tu? Premislek o sodobnem nacionalnem in regionalnem glasbenem zgodovinopisju ponudil pogled »od zunaj«.

Predavanje Paula Clifta o sodobni glasbi bo uvod v prvega

 

Atrij ZRC SAZU ob 17:00: Forum Mirovnega inštituta: "Migracije in politična odgovornost"

Politične razprave o migracijah se vse bolj oddaljujejo od dejanskih problemov, s katerimi se soočajo prebivalstvo in države Evropske unije ter migranti in migrantke. Politično odgovornost nadomeščajo populizem, sebičnost in pravila prostega trga.

Migracije so postale pomembno propagandno sredstvo desničarskih populističnih politikov in političark, ki skušajo z zastraševanjem prebivalstva pred migranti in migrantkami pridobiti politične točke in ustvariti ozračje za nedemokratične spremembe sistema. Večina ostalih strank sledi ideji, da predstavljajo migracije varnostno grožnjo in se osredotoča predvsem na varovanje meje. Posledica takšne politike je spreminjanje meje v vojaško utrdbo, skozi katero tisti s pravim potnim listom udobno potujejo, drugi pa pred njo umirajo. Zaradi ustvarjanja barier in umetnih konfliktov so ljudje vedno bolj odtujeni in reducirani na člane skupin, ki se domnevno ogrožajo in spopadajo za vire. Ker so kritični glasovi odrinjeni na obrobje, je videti, kot da alternative ne obstajajo, kot da odgovorne politike, solidarnost in medčloveško sodelovanje niso možni. Pa je res tako?

Na forumu Mirovnega inštituta bomo premišljali, kako na področju migracij uveljaviti politično odgovornost, preseči politike zastraševanja ter zagotoviti spoštovanje pravic migrantov in migrantk ter beguncev in begunk. Kakšne dogovore ponujajo aktivistke in raziskovalke – je med njimi utopija odprtih mej še živa? Kako na izzive migracij odgovarja nedavno sprejeta vladna migracijska strategija in kakšne so dobre prakse in politike integracije v Sloveniji in Evropi? Predstavili bomo tudi položaj migrantk in migrantov v Bosni in Hercegovini in na Hrvaškem ter kako jih obravnavajo slovenski državni organi. Vljudno vabljeni!

Razpravljale bodo:

Katarina Bervar Sternad (Pravno-informacijski center nevladnih organizacij), dr. Vlasta Jalušič (Mirovni inštitut), dr. Marina Lukšič Hacin (Znanstvenoraziskovalni center Slovenske akademije znanosti in umetnosti), Biserka Simčič (Urad vlade za oskrbo in integracijo migrantov), Iza Thaler (InfoKolpa)

Moderator: dr. Iztok Šori (Mirovni inštitut)

 

Knjižnica Šiška ob 17:30: Marko Ogris: Kako je človeku biti drevo?

Strokovno predavanje

Kako živi in kako umre drevo? Je poslanstvo gozdov na Zemlji zgolj v tem, da služijo ekonomskim interesom človeške vrste ali v najboljšem primeru, kot "pljuča Zemlje"?

Če nam bosta umetna inteligenca in tehnologija virtualne resničnosti kdaj v bližnji prihodnosti poleg sposobnosti prevzemanja številnih človeških identitet omogočila še sposobnost vživljanja v druge živalske in rastlinske vrste, potem bomo sposobnosti "postati drevo" morda rekli podrevesenje"! 

Ob daljšem sprehodu po globokem gozdu ali ob vesteh o nedavnih požarih v pragozdovih Amazonije, smo se prav gotovo kdaj z občudovanjem zazrli v kako prastaro, mogočno drevo in se po otroško vprašali – Kako je biti drevo?

Kaj bi se kot ljudje lahko naučili od dreves, kar so naši davni predniki tako ali tako že vedeli?  Čemu bi želeli razumeti, kako živijo drevesa, se "podrevesiti"?  Kakšen odnos do dreves imajo nekatera staroselska ljudstva po svetu?

Brez vstopnine

 

MKL ob 18:00: Bele živali so zelo pogosto gluhe

Naslov romana avtorice Ivane Myškove, Bele živali so zelo pogosto gluhe, je metafora za notranji albinizem – notranjo gluhoto in slepoto, ki človeka pehata v odnose in okoliščine, ki mu škodijo in ga vodijo v pogubo. Protagonisti so sanjači z izkrivljenim dojemanjem realnosti, ujeti v iluzije ali fiksne ideje, ki jih odtujujejo od lastnega življenja.

Brez vstopnine

 

KOŽ ob 18:00: Sašo Dolenc : Od genov do zvezd in naprej

Predavanje

Sašo Dolenc je fizik in filozof, dolgoletni popularizator znanosti v različnih medijih ter številnih kompilacijskih knjigah, v katerih zbira različne zgodbe s področja znanosti. V okviru Kvarkadabre je izšla njegova prva knjiga o tolmačenju  znanosti Od genov do zvezd, razlaganje znanstvenih konceptov na način, da jih lahko razume kdorkoli. njeno nadaljevanje Od genov do zvezd in naprej  pa je letos izšlo pri Cankarjevi založbi. "Znanost je danes izjemno pomembna za zdravo delovanje družbe!" pravi avtor.

Brez vstopnine

 

Cankarjev dom, Konferenčna dvorana M3+M4 ob 18:00: Kritično razumevanje dinamike in kontekstov medreligijskega dialoga v Slovenije

Okrogla miza

V sodobnih konfliktih ima religija pomembno vlogo, tako kot orodje za upravičevanje nasilja kot tudi navdih in generator miru. Svet postaja vse bolj medsebojno soodvisen in povezan, tako zaradi globalizacije kot migracij, ki posledično povzročajo več interakcij in trenj med različnimi kulturami in religijami. Medreligijski dialog je pogosto obravnavan idealistično, tj. uveljavljen kot religijsko-etični imperativ, a s pomanjkanjem kritičnega, znanstvenega razumevanja, ali pa odklonilen zaradi ideoloških razlogov, npr. ker ni utemeljen na sekular(istič)nih predpostavkah.

Okrogla miza k preučevanju medreligijskega dialoga v Sloveniji pristopa kritično in večplastno. Medreligijski dialog v sodobni družbi namreč pomeni dialoškost na ekumenski in medreligijski ravni ter med tradicionalnimi religijami in novimi religijskimi gibanji, med verujočimi in neverujočimi.

Brezplačne vstopnice

 

Brezplačne vstopncie

 

Bežeče sličice!!!

 

Kinoteka: Ni predstav

 

Kinodvor:

16:30 Pavarotti, Ron Howard / ZDA, Velika Britanija / 2019 / 114'

Presunljiv portret legendarnega tenorja in enega najbolj priljubljenih opernih pevcev vseh časov. V biografskem dokumentarcu Rona Howarda (The Beatles: Osem dni na teden) se ikonični nastopi, s katerimi se je Pavarotti zapisal v zgodovino, prepletajo z intimnimi pogovori in še nikoli videnimi posnetki.

18:45 Alice in župan (Alice et le maire), Nicolas Pariser / Francija / 2019 / 104'

Pronicljiv, duhovit in nadvse aktualen film, ki zastavlja vprašanje: ali politiki manjka filozofije?

21:00 Bilo je nekoč … v Hollywoodu (Once Upon a Time … in Hollywood), Quentin Tarantino / ZDA, Velika Britanija / 2019 / 161'

Najnovejši film Quentina Tarantina je poklon zadnjim trenutkom hollywoodske zlate dobe in režiserjevo najbolj osebno delo doslej. Eden najtežje pričakovanih filmov nedavnega festivala v Cannesu.

Mala dvorana ob 18:00 in 20:00: Pritisk (Push), Fredrik Gertten / Švedska / 2019 / 92'

Pronicljiv uvid v mehanizem globalne stanovanjske krize odgovarja na vprašanje, zakaj si kar naenkrat ne moremo več privoščiti življenja v lastnem mestu, kdo našim skupnostim krade dušo in kaj lahko storimo, da si mesto priborimo nazaj.

 

 

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Dodaj komentar

Komentiraj

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.