MALO MEŠANO NA WEBU

MALO MEŠANO NA WEBU

Oddaja
29. 10. 2020 - 16.30

____IRL

18H: Henri Cartier-Bresson: Iz oči v oči, javno vodenje po razstavi
"Bi Mono Lizo zaradi poznavanja njenega portreta lahko prepoznali na ulicah Firenc? Bi med ljudmi na zabavi lahko razbrali Jean-Paula Sartra ali katerega koli drugega upodobljenca Cartier-Bressona?" Ernst H. Gombrich
Na svoji dolgi poklicni poti je Henri Cartier-Bresson ustvaril veliko portretov tako slavnih osebnosti kot neznancev. Razstava z naslovom Iz oči v oči obsega sto portretov. Črno-bele fotografije so postavljene kronološko od leta 1933 do leta 1996, in povzemajo enega najdaljših znanih ustvarjalnih lokov v časovnem razponu šestdesetih let.
Vstop =6,00 EUR / družinska vstopnica: največ 2 odrasla in 4 otroci 14,00 EUR / Popust za starejše od 65 let, upokojence, za mlajše od 25 let 4,00 EUR

____ONLINE

18H: Koncertno-pogovorni cikel Dueti: Katarina Juvančič in Dejan Lapanja; organizira Nina Novak in Trubarjeva hiša literature
Koncertno-pogovorni cikel Dueti v intimnem prepletu glasbe in pogovora podaja osnovne značilnosti obravnavanih žanrov ter glasbeno-besedilne analize izbranih skladb. Kljub temu v središče pozornosti postavlja medosebno interakcijo in odrsko komunikacijo gostujoče vokalistke ter spremljevalnega instrumentalista, ne pozablja pa niti na aktualizacijo in družbeno problematizacijo kulturnega položaja v sodobni družbi.
Na tretjem večeru se bomo posvetili kantavtorski ustvarjalnosti, ki jo zastopa Katarina Juvančič. Gre za glasbenico, kritičarko, etnologinjo, kulturno antropologinjo in sociologinjo kulture. Navdih med drugim črpa v uspavankah, v družbi kitarista in producenta Dejana Lapanje, s katerim tvori nerazdružljiv dvojec, pa bo predstavila avtorsko glasbo z albumov Selivke, Hope's Beautiful Daughters in Vmesje v slovenskem, srbohrvaškem ter angleškem jeziku. 
Posnetek bo objavljen na facebook strani Trubarjeve hiše literature in naknadno na youtube kanalu Mestne knjižnice Ljubljana. 

18H: Čajanka s Salome; organizira Društvo DIH
Društvo DIH - enakopravni pod mavrico v okviru aktivnosti za LGBT 50+ vabi na spletno Čajanko s Salome.
Njena prva gostja bo pisateljica, prevajalka, aktivistka in sociologinja Suzana Tratnik.
Pogovarjali se bosta o zlatih devetdesetih, obujali spomine na scensko dogajanje tistega časa, delili pikantne podrobnosti, spregovorili pa bosta tudi o aktivnostih, programih in projektih za LGBT-starejše ter pokomentirali aktualno dogajanje v LGBT-skupnosti.
Dogajanje bo predvajano v živoli na Instagramu Društva DIH - Enakopravni pod mavrico.

20H: Turbo galerija - 3 platna #1 - Anomalia - Črno, belo in neskončno; organizira TrainStation SubArt
Anomalia je projekt dveh umetniških duš, ki združujeta dva različna stila na enem platnu. Že sam pomen besede pomeni neko odstopanje, drugačnost v tem svetu in prav tako se to odraža v stilu njune umetnosti. 
O projektu 3 platna: Izbranemu umetniku ponudimo 3 prazna bela platna, ta pa ima nato nekaj časa, da zapolni praznino in obarva belino. Platna se nato vrnejo nazaj na Trainstation, kjer jih teatralno odkrijejo.

19H: igra"SENSPERIENCE" ; organizira Escape Room Enigmarium
Interaktivno igro »Sensperience« so priredili tako, da jo lahko preko aplikacije Zoom odigrate skupaj, čeprav ste vsak v svoji sobi.
Sensperience ni interaktivno gledališče, ni escape room in ni hiša strahov. Tu ni ugank, ni šifer in ni napačnih odločitev.
Sensperience je edinstvena, inovativna »immersive« (ne)gledališka igra, ki jo z vašimi odločitvami vodite vi. 
Igra je namenjena ekipam 2 - 5 igralcev, igra traja 90 minut, rezervacije https://sensperience.com/hipokratova-prisega-audio-igra/ ali 031 33 44 88

facebook twitter rss

 

Podprite kakovostne radijske vsebine tudi v koronski dobi, kliknite na

 

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.

randomness