Nataša Sukič

Aktualno-politična novica
5. 4. 2022 - 18.00

V etru Radia Študent je bila v novi epizodi predvolilnih intervjujev izprašana Nataša Sukič, kandidatka za poslanko pri stranki Levica

 

facebook twitter rss

Prazen radio ne stoji pokonci! Podpri RŠ in omogoči produkcijo alternativnih, kritičnih in neodvisnih vsebin.

Prikaži Komentarje

Komentarji

Solidno, samo lahko bi vsaj malo vrtali v nižjo podporo izven urbanih centrov. Slišali smo predvsem izgovore, kao nasprotnik je vsega kriv, in pa truizem, da "jih (podeželske volivce) pač moraš z nečim zares prepričat". Ja itak, ampak delajo kaj na tem? Samo piar vsekakor ni dovolj - še manj pa tak, ki nagovarja predvsem njihov lastni urbani milje intelektualcev in kulturnikov.

Po moje bi se morali malo zgledovat po praksah komunistov iz Graza. Saj razumem, da stvari trajajo in da je situacija drugačna in da so sredstva omejena, ampak če ne bodo aktivni izven parlamenta in postali bolj populistični, potem se bojim, da bodo ostali na tistih par procentih - ki jih dobijo od tistih ljudi, ki se že vnaprej z njimi strinjamo na ravni ideologije. Srečo imajo samo toliko, kolikor anti-janša sredinčarji očitno niso sposobni skupaj zbrat niti za 50 posto glasov, niti po Janševem državnem udaru.

Pa še to: glede na predvolilne izjave sredinčarske opozicije niti nisem ziher, da jim je Levica kao dala "lekcijo", da morajo sprejemat kompromise z Levico. Se mi bolj zdi, da še vedno vidijo Levico kot nekega naivnega idealista, ki bo jim bo štango gor držal, ostalo so prazne antijanšistične obljube tak kot pred vsakimi prejšnjimi volitvami. In tale taktični anti-Janša blok (KUL) je sam "socialistično" Levico še bolj izenačil z liberali v zavesti marsikaterega volivca. Ne pozabite: vsak drugi sploh ne gre na volitve. Pol Slovenije pa tudi ni samo "lumpenproletarjat".

Gradec je urbano središče, ni šanse, da KPÖ dobi en sam glas od avstrijskega "pokdeželana". ja, levica mora pojačat, ampak ne na "podeželju", karkol to pomen.

začetna teza voditeljice, da se Levici obeta soblikovanje vlade je precej smešna. mislim, da bodo spet padli na realna tla in videli, da je njihov domet točno od metelkove do protestne kolesarske poti. vsak malo razgledan človek hitro vidi da levica nima ne repa ne glave. poslušat neodrasle 35 letnike kako se razburjajo v parlamentu in niso sposobni držati nekega spodobnega nivoja komunikacije, raje ne no...

Zaradi takih kot je ona, ne bom nikoli volil Levice.

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.