BritOFF brez klime

Oddaja
23. 7. 2016 - 12.00
 / BritOFF

Najvišje francosko prizivno sodišče je odločilo, da se bo direktorica Mednarodnega denarnega sklada Christine Lagarde morala zagovarjati na sodišču. Državno tožilstvo Lagarde očita malomarnost v sporu med državo in tajkunom Bernardom Tapiejem, sicer podpornikom takratne vlade Nicolasa Sarkozyja, leta 2011. Lagarde, finačna ministrica omenjene vlade, se je v sporu odločila za arbitražo, kar je po mnenju tožilstva državo stalo dosti več, kot če bi izbrala običajno sodno pot. 

Premirje med malijskimi vladnimi silami in tuareškimi uporniki se vse bolj krha. Razglasitev izrednega stanja ni pripomoglo k umiritvi razmer na severu države, kjer so v mestu Kidal izbruhnili spopadi med pripadniki t.i. Koordinacije azavaških gibanj in pro-vladno milico GATIA, ki je prav tako sestavljena večinoma iz lokalnih Tuaregov, ki pa nasprotujejo ideji neodvisnosti od Malija. 

Regionalna nogometna liga bi lahko štartala že čez dve sezoni, meni predsednik srbske nogometne zveze Slaviša Kokeza. Medtem ko se klubi s področja bivše Jugoslavije bolj ali manj mučijo v predkrogih evropskih tekmovanj, Kokeza obljublja finančno bogato tekmovanje, ki bi potekalo vzporedno z domačimi tekmovanji, zmagovalec pa bi se uvrstil kar v Ligo prvakov.

Aktualno-politične oznake: 

facebook twitter rss

Prikaži Komentarje

Komentiraj

Plain text

  • No HTML tags allowed.
  • [[nid:123]] - Insert a node content
  • Samodejen prelom odstavkov in vrstic.
  • Spletni in e-mail naslovi bodo samodejno pretvorjeni v povezavo.

Z objavo komentarja potrjujete, da se strinjate s pravili komentiranja.